Autók » Mazda » 323, 323f Iv (1989-1994)

323, 323f Iv 1.9 GT 16 v

Fecó a Király!

Mikor megvettem az autót, akkor ugye utána voltak az említett hibák, de ez elenyész? egy ennyi id?s autónál.

Hatodik éve van nálam ez a gyönyör?ség!
Megvásárlást követ?en szintén Mazda tulajdonos voltam, méghozzá egy 92’ 626 glx 2.0 16v, ami szintén nagyon jó konstrukció volt és nagyon szerettem.
A vasaláskor figyelembe ettem azt a fontos tényez?t, hogy ismerve ezt a típust, mert anno még Édesapám hozta be ezt a bukólámpást els?ként Magyarországra, ég 1. 6 16v személyében, ami szinte tökéletes volt.
A mostani F-esem nél szintén ez a helyzet, itt viszont futómü gondocskák adódtak a megvásárlást követ? pár hónapon Bellül, ami az utak osztályozhatatlanul rossz min?ségének róható fel.
Komplett lengéscsillapító csere következett az autón, és ezt követ?en hibamentes volt az autó!
Második nálam töltött év után els? szilent csere jött, a negyedik benn pedig a hátsók cseréje vált esedékessé.

Ami még kellemetlenséget okozott számomra, az a generátorban lév? diódahíd cseréje volt, de ugye itt kopó alkatrészekr?l beszélünk.
A motornál annyi probléma volt, hogy a hidrótöke kelepelés hidegen fennállt.
Kés?bb enyhe olajfogyasztás párosult a motorhoz, ami 4 db szelepszár szimering cseréjével helyre lett ánlítva!
Az autó motorját er?snek, dinamikusnak tartom, az autó súlyához abszolút optimális!
A GYÁRI Gt ülések nagyon jó oldaltartást biztosítanak, és kényelmesek is, igaz egy levezetett 200-300 km után öröm egy jó kinyújtózás))

Összegezve, a mostani formavilágot meghazudtoló küls?vel rendelkezik, tartós, er?s motorja van.

Ez az autó nálam maga a NAGY szerelem.
Az autóra folyamatosan lett csinosítva, egy számomra vonzóbb küls? optikát kapott, ezzel még jobban magamhoz láncolva.

A képek önnmagukért beszélnek

Vásárlásnál oda kell figyelnni,a futómü zajokra,esetleges szelep nangokra,bells? igényességre,és a kipofogó esetleges kék füstjére,mert az olajfogyasztásra árulkodik.

- Hatodik éve van nálam az említett 1840ccm es 16v-s Gt modell
- Megvásárlása után kb 3 hónapra rá 4 darab Kyb tipusu gátló került bele,aminek darabja 24.000ft volt.
- Nemsokkal utánna féltengejek17.000/db
- Gömcsuklók 4000/db
- Szilentek 3000/db
- Volt egy kis olajfogyasztás a 4 évben,és 4 db szelepszárszimeringet kellet cserélni
- Generátorba kellet diódahidat cserélni 10000ft
- Az említett dolgokat CSAK 1x kellet elvégezni,azóta is bírják,és még egy jódarabig bírni is fogják!
- A teljesítményét tekintve a 130 le/160nm ,és a 0-100 ra való 8,2 es gyorsulás önmagáért beszél.....
- Amit javasolok,hogy a 95-ös benzín helyett térjenek át a mazdakedvel?k a 98-as benzínre,mert sokkal jobb az autó motordinamikája t?le...
- Az én autómon folyamatos Prolong gezelés volt,amit meg is hálált,csak ajánlani tudom!

Takács team

ELÉRHET?SÉG

Budapest, 1171. Lemberg u.22.

Tel: 06-1-258-1781

E-mail : takacsteamkft@axelero.hu

Fenntartási költség (8) Évjárat 1991
Előző autója? 626 Glx 2.0 16v Következő autója? Bmw 528 IA ,Audi A8,......
Verdikt (8.1/10)

Mazda 323, 323f Iv 1989