Autók » Mazda » 323, 323f Iv (1989-1994)

323, 323f Iv 1,6 16V

A megbízhatóság mintaképe

Az faterom 1994-ben vette az autót, akkor volt 3 éves.Nagyon zsírul nézett ki és még ahhoz képest amennyit használva lett most is elég jó állapotban van(némi rozsadásodás azért van az alján és az első ajtók elöl alul picit rohadnak).De a szó legszorosabb értelmében minden nap használva lett.Soha a 14 év alatt sehol sem hagyott ott.Mondjuk a hengerfejpakolást ki kellett cserélni egy éve de hát 27 000 km-rel vásárolta az édesapám a kocsit, most pedig 448 000 km van benne.Még most is pöccre indeul minden nap megyek vele és semmi baja.Kb 10000 ként cseréltük az olajat meg a szűrőt ez volt a fő dolog, hogy mindig jó legyen és időben legyen.Most, hogy így már ennyi van benne olyan 7 deci olajat eszik meg 10000 km alatt de ez szerintem normális.Negatívumot nem nagyon tudok mondani, 7 éves voltam amikor az autót vettük és nem gondoltam volna, hogy ezen tanulok meg vezetni sőt már 2 éve használom.Nagyon szeretjük még most is-soha nem adjuk el.Annyira megszerettem az autót, hogy szépen rendbe lett rakva, sőt ennek örömére vásároltam egy szintén 1991 es évjáratú 323F GT-t egy hete Németországban.Nagyon jó állapotba van sehol nem rohad.Egy most 70 éves második tulajdonostól lett véve aki vigyázott rá garantált 168 ezer km-rel.Sehol egy pici rozsdafolt sem.Nagyon szeretem mind a kettőt bár a GT-t még csak most kezdem szokni.Nagyon jól eltalált autók, kár, hogy nem gyártanak belőle csak úgy egy pár újat is.Nagyon jók és megbízhatók.Imádom Őket!

- Egyszer kellett hengerfejpakolást cserélni.´91-es autón 2007-ben 419e km-nél:)Azóta 448e km van benne és csak megy.:)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Megbízhatóság (10) Vezetett km 422000