Megbízható, fürge autó
Az autót lényegében interneten választottuk ki a megjelent adatok és vélemények alapján, és azt kell mondanom, kategóriájában telitalálat volt. Egy megbízható, sportos városi autót akartunk a család második autójának, és ezt a kívánalmat maximálisan teljesíti.
Vezetni élvezet, GTA felszereltségben sportos, jól gyorsul, megbízható a fékrendszere. Kiemelkedő a sebváltója (igen pontos, rövid utak), valamint a kormányműje, mely nem lötyög, minden mozdulatra rezdül. A kanyarba "betapad", (195/45 R16), nem billeg, tartja az irányt. Autópályán stabilan 160-170-es tempóval lehet vele utazni, két felnőttnek és max. két gyereknek kényelmesen.
Ami talán a többi hasonló kategóriájú autóhoz képest hátrány, az a magasabb fogyasztása (városban 7.6l, 1.5 benzines motor), ill. szerintem az utastér kiképzéséhez "nemesebb" anyagokat is használhattak volna, de hát a szépség szubjektív dolog...
32 000 km után hibája eddig nem volt.
Annak ajánlom, aki egy megbízható, fürge városi autót szeretne, és hajlandó ezért az átlagos kisautóhoz képest többet is fizetni.
69 000 km és közel 4 év után a véleményem változatlan. Hibája semmi, a kötelező szervizek miatt hordom szerelőhöz. Mivel azt az igényt, hogy egyedül munkába járjak vele, maximálisan kielégíti, a következő két évben sem tervezem cseréjét...Ezt követően egy újabb Mazda?
- Nincs hibalista eddig
Auto Focus Kft (Bp, M3 autópályánál)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Megane | Következő autója? | – |