Autók » Mazda » 2 (2003-2006)

2 1,4 MZ-CD

KIS Spanyol Óriás törpe, rengeteg hibával

Nagyon szeretem méretéhez képest oriási és kényelmes bels?térrel rendelkezik.
Nagyon mozgékony kell? fordulaton tartva meglep?en dinamikus.
Nagy magas bels? tér miatt akár egy teljes érték? kombiként is használható.
Élmény bele tankolni.
Negatívum, hogy nincs bal els? lábtartó a kuplung mellett.
Nagyon sokat kell váltani benne, hogy mindig a megfelel? fordulaton tarsuk.
Kényelemre praktikumra nem változott a vélemyényem e téren jó autó volt kis családunk számára.

- Légkondi kábelkorbácsa már kétszer szakadt el állítólag a szervíz szerint azért mert ez dizel és jobban remeg a motor és rosszul volt rögzitve a túl rövid kábelkorbács. (szerintem ez egy nonszensz indok)
- Hidegben az autómata ablak negyed út körül szorulást érzékel és visszaengedi magát, így csak az automatika nélkül lehet felhúzni.
- A kötelez? szerviz a kocsi kategoriájához képest igen drága.
- 80000 kilométeres update:
- Autó 5 és fél évesen 80.000 kilométert tett meg tehát nem mondhatni, hogy agyon volt használva, ennek ellenére pár napja el kelett adnom mert, mint kiderült a következő a hibalistája:
- A turbó sipol, (javítani, cserélni kéne)
- A termosztátház folyik, (kétszer szedtük szét és tömitettük újra nem használt)
- Kuplung tönkrement, (cserélni kell, pedig ugyanúgy használtam mint korábbi autóimat, amiket bőven 100000km felett adtam el de egyiknek se volt baja)
- Féktárcsák elkoptak, csereérettek (szintén korábbi autóimban 120000 nél még csak szabályozni kelett nem 80000 nél cserélni.
- Motorból folyik az olaj,
- Motortartó bakokat cserélni kell,
- Ékszij csuszik és cserélni kell, előző mazdámon szintén 130000 nél kelett ékszíjat cserélni.
- Szoval összeségében lehet mondani bármit de ez a spanyol mazda már nem az a mazda. Muindekit ova intenék tőle.

MAzda M3,
Én és barátom, valamint privát szervizes bácsi.

Nem lehet ott találkozni velük mert nem engednek be a szerel? térbe.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Xedos 6 2.0 V6 24v Következő autója? Kia Ceed 1.6 CRDI EX limited