Megbízható kis takarékos
Én elégedett vagyok vele, nem várok t?le többet mint ami reálisan elvárható. Igy azt mondhatom jól gyorsul a hegyre tényleg max 80-al 2f?+2 gyerek mellett. nagyon jó a fogyasztás, a hegerfej tömités miatt volt hogy cserben hagyott, illetve a szür? miatt sokat kellett a porlasztót utközben takaritani azóta nem. igaz nem sokat lehet pakolni de egyed?l utazva szinte mindent eltudtam vele hozni.
Én nagyon szerettem, jó vezetni is kis helyen elfér 80-90 körül elég halk.
Utalvány miatt el kell adnom, ha tudom már nem költöm rá a 150.000 ft-ot (14 évesen betelt a forgalmi igy a müszakin is +2000 Ft volt a nyomtatvány és a törzskönyv és forgalmi 12.000 Ft és a müszaki a szerel? 22.000 Ft-ért csinálta meg, arra már nem volt energiám, hogy elvigyem.)
- 12 év alatt a következ? problémák voltak, magam javítok így szervíz árat nem tudom.
- 8 éves koráig (most 14) csak egy hátsó kipufogó
- azóta 1 els?t is kb. 9 évesen. most ezévben els? és hátsó is
- 6-6000 Ft volt plusz csavar is kellett a torokhoz 700/db tömités középre és el?re 7-900 Ft
- és hátra fékpofa leszoritók 700Ft/cs.
- kmóra bofden 3600 Ft (8-9 évesen)
- megszakitó 2x kb 1000 Ft
- benzinszür? most 14 évesen jöttem rá hogy ez miatt leállt menetközben mert teleszaladt a porlasztó új szür? (900 Ft) és porlasztó takaritás valamint tank takrités és semmibaj, hát ez az átka hogy nem tankolom tele - nálunk amugy is divat a benzin leszívás (Gyöngyös).
- 1x hengerfejtömités 3600 Ft
- 11-12 évesen küls? karoszériázás és festés kb. 85-90.000 Ft (nem volt törött, csak voltak javítások itt-ott)
- mivel kint parkol a tet? kárpit holyagosodik, a müanyagok is kicsit elérnek a müszerfalon.
- 4 ablak emel? a karoszériázáskor 900 Ft/db (de én szervizben is vettem ezért az 2.700/db volt)
- egyszer átugrott a bordás szíj azóta is az van csak meg feszítettem - egyébként 2000 Ft - hálistenek semilyen pozicióban nem ütt bele a heger a szelepbe)
- üléshuzatt nem birta a napos garázst. (8 év után éreztette)
- volt hogy minden szónélkül megállt kiszámíthatattlan id?ben és teleszaladta a porlasztó - kiderült a szür? (800Ft) hibája volt
- (tank és porlszató takaritás)
- mert soha nem tankolom tele (nálunk könnyen leszívják),
- lengés csillapító csere hátsó a 10 évesen az els? most 2. garnitura (9000/db) - mert elötte nem jót adtak kicsitt hoszabb volt.
- els? jobb lengéscsillapító (13000/db) de mindket? cseréltem
- féktárcsák berohadtak (5000/db) fékbetét-fékpofa most 3.alkalom (3-5000 Ft / garnitura)
- hátsó munkaneger (2700/db)
- f?fékhenger javítókészlet eredeti (6800 Ft) becsipte a karmantyút. 12 évesen.
- talapsok most 14 évesen (karral 3600/db)
- szilentek stablizitárhoz 1x most 200 Ft/db
- bal els? csapágy-szimering készlet 7000 Ft
- féltengely csukló küls? haranggal ken?anyaggal 15.000 Ft/db
- (nagyon nehéz volt leszedni)
- bels? féltengely csapágy+ház : 7000 Ft/db
- bels? harang : 2700 Ft/db
- km-óra jól számol km-t de nem 100%-os megbizhatóságú lett.
- átugrott 1x a bordás szíj vissza állítottam és megfeszítettem azóta ok egyébként 2000 Ft
- kézifék bofden 10 évesen (2. alkalommal) 3.600 Ft
- ajtózárak - els?(2800), 5.ajtó (7000Ft)
- (alkatrész pl.röppenty? uton valami...)
- hát kb ennyi a 12 év alatt
magam szerelek
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |
Teljesítmény | (6) | Km vásárláskor | 20000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 120000 |
Előző autója? | Polski Fiat 126 ;Dácia,Skoda Favorit | Következő autója? | Suzuki Swift vagy Skoda Fabia,felicia, Deawoo Spark |
Verdikt | (6.9/10) |