Autók » Lexus » RX (2009)

RX 450h F Sport

Nyugdíjas luxus

Ott kezdeném, hogy az autó kb egy éve van nálam és 10.000 km tettem meg eddig vele. Az előző autóm egy Suzuki Vitara volt, amit eredetileg 0 kilóméteresen hozott kis a szalonból a feleségem de kb. 3 hónap után nagynak ítélt meg magának, úgyhogy mivel eladni bukó lett volna hát használtam 5 évig. Röviden igénytelen, megbízható, kényelmetlen és null élmény a Vitara. Mikor eladtuk a Vitarát már tudtuk, hogy egy Lexus Rx-et veszünk. Elég sokáig keresgéltünk, de valójában sok már az előellenőrzések (Ügyfélkapu, Carvertical, Szervíz kapcsolat) alkalmával megbukott, mert vagy tekert órásak voltak vagy nem volt követhető a szervíz múlt.
A végén csak rátalàltunk a miénkre, 2013 Rx 450h F Sport. Az előző tulajok gondos gazdái voltak, végig lehetett követni a kocsi előéletét ami full magyarországi. Az akkori tulajjal meg tudtam azt beszélni, hogy a Monori Lexus-ba találkozzunk és egy full átvizsgálás után beszéljünk a kocsiról. A kocsit át is vizsgálták, semmit nem találtak rajta hibát a két hátsó telón kívül, ami kicsit eresztett (amúgy még éveket elment volna így is), úgyhogy gyakorlatilag egy szinte kitűnő állapotú autóról kellett megegyeznem az előző tulajjal. Tetszett a kocsi, meg a szervízben is tetszettek az infók amiket mondták róla, így megvettem. A tulaj hozzátenném, hogy dobatott rajta egy olajat úgyhogy 0 kilóméteres olajjal hoztam el a monori Lexusból. Nah így került hozzám 2023 augusztusában.
Gyorsan nyáron lementünk vele Olaszba, meg próbálgattam a kocsit, olyan 1300km mentem vele mielőtt levittem volna Kapuvárra a Parragiékhoz. Régről ismerem őket, mondhatom, hogy Lexusosok, több is fut a családjukba, megbízhatók, korrektek. Még autó vásárlás előtt beszéltem velük kiokosítottak mire figyeljek, egyértelmű volt hogy hozzájuk viszem a kocsit szervízekre.
Szóval a kocsit hozzájuk vittem akkupack átvizsgálásra, olajcserére, váltó, difiolaj cserére, gyeretya cserére, hűtő takarításra stb.
Elvoltak egy napot a kocsival de a végén azt mondták ha kocsit akarnak venni engem keresnek mert a kocsi nagyon patikának tűnik, jól választottam. Meggnyugodtam.
Azóta mentem 10.000 kilómétert. Imádom. Átlagfogyasztás 8.5-10.5l között mozog. Nem érdekel különösebben a fogyasztása.
A kocsin nagyon érződik a “japánizmus” jó értelemben. Semmi sallang csak a lényeg egy kis luxussal.
Nagyon kiváncsi leszek a megbízhatóságára, amiket mondanak róla az alapján nem sok gondom lesz vele.
Majd próbálok 10.000 kilóméterenként olajcserékkor írni frissítést az oldalra.

- Gyakorlatilag semmi. Mikor megvettem a két hátsó lengéscsillapítót cseréltettem. Kicsit eresztett már de még éveket el lehetett volna menni vele.

Kapuvár - Parragi szervíz

Fenntartási költség (6) Évjárat 2013