Autók » Lexus » Rx (1997-2003)

Rx 300 fwd

Kényszer vezette vétel után gyors ragaszkodás

Ahogy a cimben is emlitve lett, az autót kissé kényszerből vettem, mivel nem akartam, hogy kedvenc Roverem fütőművét a nullával egyenlővé amortizálják az ukrán útépitőipar csodái. /itt nem a Kárpátaljai utakra kell gondolni, hanem az utána jövőkre... hányinger.../
Hosszas keresgélés után döntöttem emellett a tipus mellet /versenyben voltak még: Kis Sorento, Mercedes ML, a merci igazából nem nagyon tetszik, a Kia-ra meg azt mondta CH barátom, hogy nem tud elképzelni benne,tehát.../
Az autó amerikai kivitel, én eddig ebből csak azt a hátrányát látom, hogy a hőmérsékletet Fahrenheit-ben mutatja, illetve a rádiója csak a páratlan frekvenciájű adásokat hajlandó befogni. Mivel az államokban megcsinálták a 90000-es nagyszervizt, igy a vétel után én már csak átnézettem a szerelőmmel. Persze olaj,szűrő csere megvolt, a vezérlés pedig most következik.

Vezetni az autót egy élmény, arra kell figyelni, hogy az ember el ne aludjon cruisolás közben:) Nekem kicsit már túl sok ez a szervó ami benne van, de a feleségem élvezi, hogy egy ujjal tekergeti a kormányt:)

Rengeteg rakódóhely van benne - szerencsére a belseje nem hajaz a mostani amerikai divatra, tehát nem a kopogós műanyagokat látom mindenütt magam körül, hanem bőrt...

Az fogyasztását hosszó úton mérve adtam meg, ebben van falun átevickéléstől kezdve az autópályáig minden - folyamatos 1500 km vezetés, tankolásokkal tarkitva/
Ha autópályán 120-130 körül megyek akkor kb 12 lityi, 170 felett pedig elkezd büntetni:)

Eddig még nem romlott el semmi - és ez az amit várok is egy lexus-tól - az antennát majd cserélem, és remélem a kötelező dolgokon kivül nem kell majd idegeskednem semmi miatt.

Egy-két alkatrész,+ szerelési ár:

hátsó fékpofák 9-10000 ft/4 db
tárcsák 12-14000 ft
olajból 5000ft/liter ment bele
vezérműszij, görgők stb cseréje 70000 + 30000 munkadij

Szerintem ezek elfogadható árak, más kocsijaimat se nagyon lehetett olcsóbban szervizeltetni, ha nem gagyi cuccokkal akartam telepakolni.

- elektromos antenna - már igy is vettem /Ukrajnában 45000 lenne egy új - az államokból rendelve postaköltséggel 22 dollár.../

Győr, V. Norbi - minden kocsimat Ő szereli - nem véletlenül!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2001
Előző autója? 75 Következő autója? a roverrel együtt ez a kettő remélem sokáig marad
Verdikt (6.9/10)

Lexus Rx 1997