Tovább kell lépni
Senkinek sincs igaza.
A saját (NEM CÉGES) Lexusom, és a hozzá hasonló premium márkák alapján írom a következőket.
-nincs igazuk azoknak, akik agyon dicsérik ezt a kis kocsikát. Nem egyáltalán nem tökéletes. Én az autóimat mindíg a vele egy kategóriába esőkkel hasonlítom össze. Ez alapján:
-a kényelem a legrosszabb
-anyagi minőség: igaz nem zörög, de tapintásra rosszabb.
-a motor nagyon pöpec lenne, de ilyen 0 vezetési élmény
mellett nem érezni mit is tud valójában.
-felszereltségben szintén alulmarad. (üléshűtés már több
éve van a német premiumgyártóknál tisztelt "erőteljes
ékszerdoboz" kollega.
-a megbízhatóság terén a mercedest mindenképpen übereli,
a bmw-nél a szervízköltségek terén jobb. (audim még nem
volt, arról nem nyilatkoznék)
-a presztizsben még szintén le van maradva. De nagyon.
-egyebekben pedig valamivel jobb: a menetzaj valóban nem
létezik, a vátló tök jó és még sorolhatnám.
El is érkeztem következő tételemhez. NEM ROSSZ EZ AZ AUTÓ. Sokan írták, hogy így szar, úgy szar. NEM nem szar, nagyon sok jó oldala van, és olyan dolgok is léteznek amiben felülmúlja a kategória társait. A dolgok többségében alulmarad, EZ TÉNY, de ettől még nem szar!
A lexus még nagyon új ezen a piacon. Attól, hogy kevés van belőle nem feltétlenül tökéletes autó (trabant sincs sok).
Kinézet tök szubjektív, nálam a sorrend: audi, mercedes, lexus, bmw. De ez nem szempont.
A dolog végére érve: a lexus még nem nőtt fel a nagy prémiumgyártók mellé. Ott van a piacon, de nem nyújt annyit. Viszont ahhoz képest, hogy nem rég lépett be igazán sokoldalú, és jó autó. Van amiért szeretem, és van amiért gyűlölöm. Ezért 10/5. A pénzes embereknek azt javasolnám, hogy kerüljék el a lexust egy időre, (én is lecserélem hamarosan (még 1 év)).
Végszónak meg annyit, hogy véleményem szerint 10 éven belül a lexus megoldja ezeket a problémákat, és igazi premiumgyártó lesz. És akkor tutira lexust veszek!!!
- központi zár, + 1 elektromos hiba.
Hát nálam nem akartak dolgozni. realszisztéma.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 318i | Következő autója? | E-klasse |