Autók » Lexus » Is (2005-2012)

Is Is250

Stílus,IS250

5 évvel ezelőtt volt egy IS dieselem,ott már megszerettem a jó tulajdonságait.Viszont sajnos beleszaladtam ebbe a 2.2-es motorba,ami sajnos gyengén sikerült,megbízhatatlan,ezt a lexus is elismeri.A külseje először semmi extrát nem adott,ezért nem is erőltettem,de mikor beleültem először,tudtam hogy ez fog kelleni.Mára a külsejét is csodásnak találom,nagyon el van találva ez a sportosan elegáns stílus.Akár tárgyalásra megyek,vagy csak délután az edzőterembe,ez az autó szinte öltöztet.Persze ízlések és pofonok,de nekem jó az ízlésem:)Hozzáteszem szeretem ha egy autón nem változtatnak évente.Mostmár kijött a legújabb Is,de előtte 2005től csak egy faceliftet kapott,ami pont elegendő,és szép.
Szóval akkor az IS250.Ezt kellett volna elsőre is megvennem.Volt korábban v6-osom,imádtam már a hangját annak is,bár ez annyira le van szigetelve,hogy autópályán 180nál kényelmesen beszélgetek.Jópár autóm volt minden kategóriában 20 év alatt,de ez a legcsendesebb.Már a diesel is az volt.
Olvastam pár véleményben a vezetési élményről.Nekem ez az IS lexus az ami maximálisan kielégíti,ami úgy fekszik be a kanyarba ahogy kell,maximális biztonságot nyújt.Sokat járok külföldre,és a németországi szerpentineken az is220 eladása után sírtam amíg meg nem vettem újra az Is250et.Akkor egy nyugalom lett rajtam úrrá újból.Köztük volt pár autóm,és nem az olcsóbbik fajtából.Igaz quatro nem volt közöttük.Márkát azért nem írok,mert nem bántanék meg senkit.
Fogyasztása baráti,nekem átlag 9 liter,tempomattal német benzinnel autópályán 8.Szeretem az autót,ez a 2.5V6os motor automata váltóval a világból ki fog menni,inkább tankolok kicsit drágábban,meg cserélem az olajat időben minthogy szívjak az állandó dízel hibákkal,ahol csak vakargatják a fejüket a szerelők,mindegy milyen márkáról van szó.
Ami bosszantó benne,az a szűkös hátsó hely,bár ez is attól függ ki használja.
Elöl nekem megfelelő,180cm vagyok,autóimádó barátom 190,és mindig talál valami kifogást,hogy cserélhessünk pár napra alkalom adtán:)

- Eddig semmi!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2012
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.2/10)

Lexus Is 2005 (2005)