Egy Lexus illata...
Az autót nemrég vásároltam, frissnek mondható a kapcsolat, de az azóta eltelt idő és néhány ezer km teljesen elég volt arra, hogy rajongjak érte.
Ennyire kényeztető középkategóriás autóra nem számítottam. Leginkább az lepett meg, hogy szinte semmit sem hagytak el a GS extráiból, minőségéből és világából. A belső harmónia és kényelmi extrák pazar összhangot alkotnak. Az összeszerelés minősége mm pontos, a beépített anyagok minősége, tapintása mind-mind különös minőséget sugall, és az autó illata fenomenális. Másik extrémitása pedig a csöndessége, néha már zavaróan csendes, és hajlamos az ember rosszminőségű úton a bőrülés legkisebb rezdülésére is felfigyelni. A Mark Levinson rendszer mesésen szól, azt viszont sajnálom, hogy a DVDt letiltja elinduláskor. Lévén néha családdal utazva a gyerekek nyugtatására jól jönne egy-egy mese. Az ülések kényelmesek, sok állítási lehetőséggel, a hátsók formázása is nagyon jó, kényelmes fotelek.
A motor kellemes, bár nem érezni 208 lóerőnek. Ez betudható a rendkívül csendes futásnak és a kiegyensúlyozott nyomatékkarakterisztikának, illetve a kocsi tömegének (1600kg). A nagy tömeget jól érezni a kocsi masszivitásában. Minden fokozatban alapjárattól használható a legkisebb rángatás nélkül. Kultúrált, finom, stresszmentes, szépen gyorsul, szerencsére 4500től beengedtek egy kis V6 hangot is. Direkt kézi váltósat kerestem, de ha ma válogatnék, valószínűleg az automatát választanám. Nem támogatja a gyors váltásokat, és nagyon figyelmesen kell bánni a kuplunggal/gázzal, ha lehellet finom váltásokat szeretnék. Megszokást igényel. Talán ennyi az össz negatívuma, de ez sem írható a kocsi számlájára, mivel nem a sportosságra, hanem egyértelműen minden hangsúly a kényelemre és finomságra lett fektetve. Az egész kocsi arra késztet, hogy kultúráltan közlekedjünk vele. Fogyasztása nagyon szerény, vegyes használatban 8-9L.
Meggyőzött a Lexus.
- semmi