Kis harcos
Igazi kis harcos. Véletlenül akadtam rá, mikor hirtelen autó nélkül maradtam, gyorsan kellett választanom egyet. Nem bántam meg, sőt. Az útfekvése kiváló, a 2000-es motor dinamikája meglepő tud lenni, az automata váltó jól osztja a fokozatokat, s a power, és snow funkciók is igazán eltaláltak. A Tempomat visszagyorsításnál olykor váratlanul vált vissza 130-nál 3-asba.
A gázpedál érzékeny könnyen megugrik a kocsi indulásnál. Kis mérete ellenére a sebességet 180-nál sem érzi a soffőr megerőltetőnek, az útra teremtették az autót.
A hátsó ablaktörlő hiánya okozott kényelmi problémát. A hátsó ülésen csak gyermek fér el kényelmesen, ha méretes a sofőr. Az első üléses ugyanakkor 2 méteres magasságom ellenére nagyon kényelmesen éreztem magam.
Mindenkinek ajánlom, aki "kis pénzért" akarja átélni a biztonság, a dinamika, és a Lexus élményt. Érdekes volt számomra, hogy habár ez a gép a Lexus legkisebbje, és kora is középkorúnak számít, kis harapós kinézete miatt, melyet megspékeltem tuning felnivel (a gyári sem rossz, de ezzel nagyon dögös volt a grafitszürke kicsike) az emberek, még a 3X4 szer drágább autókkal közlekedők is fejet hajtottak a Lexus előtt. Kisugárzása van ennek az autónak.
Még egy fontos kényelmi nehézség, hogy ebben az évjáratban még nem volt multikormány, ami kezdetben hiányzott, de a kezelőgombok maximálisan jó elhelyezkedése miatt pillanatok alatt elfeledkeztem róla.
- CD tár
- Jobb első fék beragadt