Egy igazi katana
Árverésen jutottam hozzá, meglehetősen jó áron. Régóta szerettem volna kipróbálni egy Lexust, mert csak jót hallotam a márkáról.
Már az első próbaút során lenyűgözött a teljesítményével és az utazási komfortjával. Az autó egy átlagos sedanhoz mérten is nagyon alacsony, így a be- és kiszállás nem mindenki számára kényelmes. Azonban, ha már beültünk hihetetlen kényelem fogad. Gyönyőrű, jó illatú és tapintású a vajbőr. Mindkét első ülés elektromos, memóriás, fűthető és szellőztethető. A vezetőülés 18 (!) irányban állítható. A hátsó ülések "csak" fűthetőek, de itt amúgy is inkább csak két felnőtt számára fejedelmi a kényelem. A hátsó kartámaszba épített panelról is irányítható a klíma (3. zóna) és a hifi.
Kiszállásnál a vezetőülés hátracsúszik, indításnál vagy az öv bekapcsolásánál automatikusan beáll a memorizált állásba.
A fa-bőr, elektromosan állítható és fűthető kormány fogása nagyon kellemes, a mögötte lévő váltófülek nagyon kézre állnak.
A központi kijelző hatalmas (12,3"), osztható, így minden számomra szükséges információt egyidejűleg is képes megjeleníteni.
Minden nagyon finoman működik, a hifi nagyon szépen szól.
És akkor a menetteljesítményről:
Az üzemmódválasztón eco, normal/customise, sport és sport+ állás választható. Napi használat során a normal üzemmód mindenre elegendő. Gyorsulás, kanyarstabilitás nagyon meggyőző, a futómű kiemelkedő. Összkerekes Mercedesből ültem át, de nem érzem a hátrányát a hátsókerék meghajtásnak. Gyorsulás 0-100 5,9mp, úgy gondolom ez magáért beszél. A rugalmasság azonban még ennél is meggyőzőbb. Leírhatatlan élmény, ahogy menetből megindul és úgy érződik, hogy sosem fogy el az erő. És mindehhez a hihetetlen finom, hathengeres benzines morajlása társul, dízeleket megszégyenítő fogyasztással.
Városban átlagban 7,5-8liter, országúton átlagos használat és némi élményautózás mellett 6,5-7liter között simán tartható a fogyasztás. Poroszkálva a katalógusérték (5,9liter/100km) is könnyen hozható. Szóval dolgoztak rajta ez nagyon érződik. Én hosszú távon tervezek vele, remélem meghálálja!
- Még semmi sem romlott el.
Toyota Koto
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2017 |