A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Lexus » Gs (1997-2005)

Gs GS 300 

Az ítélet értékelése
2,6(7 db)

Csendes nyugalom sziget

Szöveges ítélet

Általában akkor szoktam ítéletet írni, ha már eladtam az autót. De kétlem, hogy ezt egyhamar el fogom adni, viszont több mint 70.000 km után talán már lehet róla véleményem. :)
A Yaris után, olyan autót kerestem, amely autópályán is csendes utazást biztosít. Több típus és modell kipróbálása után szomorúan kellett tapasztalnom, hogy rendes hangszigetelés csak prémium szegmensben van.
Imádom a BMW-ket, de használtam nem mertem vásárolni: túl sok leharcolt példány.
Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a korábban már bevált, megbízhatóságát már bizonyított Toyota prémium márkáját próbálnám ki. És így lett GS-em. :)
Tudnék a végtelenségig ódákat zengeni róla. De csak pár dolgot emelnék ki:

Ülések - még ilyen kényelmes fotelben nem ültem, nem hogy autóban, de lakásban sem

Váltó - finom, észrevétlen. Hogy érzékeltessem német autós társaim számára: a DSG váltó már nagyon jól közelíti azt a finom, észrevétlen váltást, amit ez a GS tud.

Dinamika - érzésre nincs az a hátbeverő gyorsulás, mint pl. egy 2 literes dízelben minden (váltás követő) gázadást követően. Itt csak az van, hogy nyomod a gázt, fenyegető morajlás a motortérből és látod, hogy a forgalom lemarad. És ezt tudja 130-nál is :)

Hifi - tiszta, harmonikus hangzás. Még autópálya tempónál is, halk hangerőnél, tisztán hangzik a zene a háttérben, miközben nyugodt hanghordozással lehet beszélni az utastársakkal

Összességében: a többi autóstárs, aki még soha nem ült Lexusban, el sem tudja képzelni, hogy mekkora különbség van egy Lexus, és egy bármilyen másik (nem prémium) autó között. Lehet, hogy vadiúj fosvágennel (pezsóval, opellel, stb.) jár valaki, és büszke arra, hogy mennyire irigy a szomszédja a csillogó új autójára, de arról már nem beszél, hogy a nap végén fájó térdekkel és derékkal száll ki az autójából. És ezt a Lexusos sem tudja, addig, amíg át nem ül egy céges autóba :)

Hibalista

- Csak gyári alkatrészekkel szervízelve - - Olaj, olajszűrő, pollen szűrő, levegő szűrő :) - Első féktárcsa és fékbetét, hátsó fékbetét :) - az én vezetési stílusommal az első betétek 40eKm-t, a hátsó betétek 55eKm-t bírnak (ne feledjük: automata váltós!!!) - Ablaktörlő - Rendszámtábla világítás - egyik izzó kiégett - Harmadik féklámpából egy izzó - Jobb oldali féklámpa és hátsó helyzetjelző - együtt cserélendő - Akksi - 8 év után megadta magát :) - Két első alsó gömbfej - Jobb első lengőkar (felső gömbfejjel együtt) - Szervó csapágy (egy leheletnyit hangos volt)

Ide hordtam szervizbe

Reálszisztéma - korrektek

Értékelése: 8

Másik szerelő értékelése

TR Performance - hozzáértők

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Kényelem (10) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 196000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 72000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 11 l
Előző autója? Yaris Következő autója? GS 450h
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.7/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Lexus Gs 1997 (2000 - 2005)

További ítéletek (12 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)