Suhanó ragadozó
BMW 525-ről váltottam. Nem bántam meg, bár a Bömös is kitett magáért. De Ez...valami más! GS300-asom jótulajdonságai: okos, diamikus váltó. 1000-6500-ig gyorsan reagál. Bár kézi váltós autó után meg kell szokni a váltó viselkedését. A sportfokozatban lenyűgöző gyomorsűlyedés tapasztalható, a sportrugók ellenére kényelmes, mintha sínen fordulna. 225/55/R16-os gumikkal használom. Nem kell könyörögni a ménesnek (240 LE), hogy legyen szíves és 200 km/h fölött haladjon. Jó CD táras+katettás mélynyomós gyári HIFI. Amikor Toyotás barátaimmal ültünk elősször az atóban, fél órig csend volt, mintha angyal szállt volna el felettünk. Nehéz kiszállni belőle.
Rossztulajdonságok: fogyasztás (tél,város:14l/100 km), elől picit alacsony az egyenetlen útviszonyokhoz. Aki meredek hegyoldalon lakik, hóban, jégen mondjon le az autó használatáról (hátsókerékhajtás), bár a kipörgésgátló szépen dolgozik, a fizikát nem lehet szembeköpni.
- Egy hete az önindítót kellett javítani (3.500 Ft-os érintkező cseréje). Ez a meghibásodás Toyota-Lexus jellegzetesség. Az autó 10 éves. Fél éve használom. A fékek a lendületes használat során viszonylag gyorsan kopnak(automatánál ez természetes+ a 240 LE!). Ha km szerint kell szervízbe vinni, drágább, mint a Toyoták. Csak komoly szintetikus olajjal (4-5000Ft/l) és platinagyertyával (35.000/garnitúra/80.000 km) szalad a gép. Semmi olajat nem eszik, nem füstöl. Bal oldalon kis csapágy kopogás hallható hidegen. Ez a kátyúknak is köszönhető.
Ismerős Toyota szerelő
Jap-ker, Szentendre. Nagy Karcsi, autóvillamosságis. Japán autókkal foglalkozik elsősorban. Mindenkinek szívből ajánlom!
06 (30) 931-7893, 06 (26) 302-004
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | BMW 525i 24v | Következő autója? | ezen most nem töröm a fejem |
Verdikt | (7.9/10) |