Japan high-tech
Pekingben hasznaltam ezt a jo kis autot, sosem volt vele semmi gond, borzasztoan kenyelmes es eros auto. Kivulrol eleg visszafogott a dizajn, de lehetett vele versenyezni is, 6.7 masodperc alatt volt 100-on, melleseleg gyonyoru a v6-os hangja. Fogyasztas 140-es orszaguti haladasnal kicsivel 7 liter folott volt varosban joval 10 felett, kombinalt atlag mindig 10.5 volt a kijelzon.
Ami nem tetszett az a 6 sebesseges automata valto a motor kepessegeihez mert lassusaga es a nagy fordulokor, valamint rossz minosegu uton neha a kozepkonzolbol hallhato fura hangok ami azert volt nagyon zavaro mert teljes csond volt a kocsiban normalis haladas kozben. De ezt azota mar orvosoltak a szervizben.
Osszessegeben ez a Lexus siman hozta az S Mercedesben megszokott minosegi szintet habar a meretei elmaradtak a nagy vastol. Aki szereti a minosegi autokat de nem mar unja a Mercedese gyakori elektronikai gondjait nyugodtan atnyergelhet nem fog csalodni, sot. A gyonyor teljes meg gesa nelkul is.
UPDATE:
Eltelt par ev, es lassan mar 80 000 km-el tart a szamlalo, tovabbra is pozitiv velemenyem az autorol, nagyon kenyelmes es csendes. Viszont miota egy uj mercedest is hasznalok, rajottem, hogy a lexus fekje borzalmasan gyenge a masik autoehoz kepest, de ettol fuggetlenul tovabbra is az ES-t szeretem jobban, foleg ha utas vagyok benne. Az atlagfogyasztasa mostanaban 12 l/100km, megjegyzem, hogy Pekingben remalomba illo dugok vannak, viszont a benzin itt meg 200 Ft alatt van...
- 0 - 20 000 km: - - - semmi - - 20 000 - 79 000 km: - - - kicsereltek a gazpedalt, es valoszinuleg kicserelik az uzemanyagszivattyut garancialisan - - - bizonyos helyeken nem ismeri fel a kulcsot az auto
Peking, Chaoyang gongyuan
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |