Autók » Land Rover » Freelander (1998-2006)

Freelander 2.0 d

Miért szeretem? Szerelem?

Az 1.8 -as benzines Freelandert cseréltem erre a dieselre. Miért? Máig sem tudom megmagyarázni. Még magamnak sem. Folyamatos csalódások, rengeteg szervízben töltött óra, folyamatos telefonálások az alkatrészek után. Mégis amikor bene ülök és vezetem - szeretem. Pedig már kétszer cserben hagyott. Mi az amiért nem adom el? Nem tudom.

EPILÓGUS:

Minden kapcsolat életében eljön a szakítópróba - végiggondolod az együtt töltött éveket, a szép emlékeket. Könnyes szemmel az emlékek hatása alatt elkezd dolgozni az agyad - hogyan alakulhat a jövő? Van e közös jövőtök?
A Land Rovernek és nekem már nincs! Pedig szeretem, csak valahogy a régi szikrák már nincsenek meg közöttünk, sok szép emlék, a hajó vontatások, a sok közös sziklamászás a Horvát tengerparton búvárfelszerelést cipelve, a jet-ski vontatása - egyszer belecsúsztunk a tengerbe, komplett fékbetét csere - ennyivel megúsztuk ( elöl, hátul ). A téli kirándulásaink, sílecekkel a tetőn, kint -20 celsius bent pedig néhány másodperc alatt melegítette az ülésfűtés a hátam, A lószállítások - versenyek, amiken együtt sírtunk és együtt nevettünk - ha nagy volt a sár, tudtam ez megint egy kuplungtárcsa lesz....

S a sok szervízben együtt töltött óra.... hónapokban mérve kapcsolatunk ideje alatt. Ahol kaptunk hideget és meleget. Hideget, amikor gyalogosan szeltem az utcákat télvíz idején és meleget, amikor a pénztárnál álltam, fizettem, mit fizettem..... a hitelkártyáim!!!

Aztán megint ...szerelem.

Nagyon hektikus volt a kicsike, szeretett, hisztizett, könyörgött és eldobott....
Sok részeg éjszakán keseregtem, amikor nem volt velem - és néha hazavitt.... mindig veszekedett olyankor.

De most!

Vége!

Tavasszal kért, mégpedig nem is keveset, új porlasztókat, szíjakat, kormányszervót, olajat, szilenteket, és még megannyi mást - gondoltam megkapja, miért ne, szeretem, együtt vagyunk már régóta, a kapcsolatunk is kezdett kiegyensúlyozottá válni - vagy csak megszoktam? Nem tudom.... Könnyes szemmel terveztem a jövőt, a téli utakat, forraltborozásokat....

Nem nem nem !!!!!!
Nem engedte, hogy szeressem, az a céda!

Centrálzár, központja, csere, jobb hátsó centrálzár csere, nyomásszabályzó csere.... és megingott, kisodródott, árokba esett velem - rendbetettem!!!!!
És vége befejeztem!
Beleszeretett másba, a csajomba! De Ő óvatos, tudta, hogy ne bízzon benne, jól tette, nem lett szerelem - lehet, hogy volt néhány lopott óra - egy "liezon" - de ezt már kapcsolatunk nem bírja.

Kiöntöm szívemet: megtetszett egy másik! nem kerestem, csak úgy jött - úgy hívják, Ford Ranger xlt 2.5 - szép neve van, de semmi feltűnő. Megbízható egyszerű, és kiforrott. Nem egy régi kapcsolat, nem is ismertem már évek óta, csak úgy jött: és az ára!!! Nem bemutató autó, még szűz - és engem akar, 38-évesen - mikor volt ilyen utoljára, nem tudom.

- A vásárlás pillanatától fogva, rendszeres karbantartást igényel. Futómű, kardán, fékek...40.000 km-ként. A motor az teszi a dolgát (BMW) - azzal semmi gond. Eddig. 200.000 km van az autóben porlasztó sor csere. Az autó harmadik hete pihen a szervízben. Alig lehet kioperálni a porlasztókat - ha a gyárban a meglévő helyre betették volna a gumigyűrűket, amik meggátolnák, hogy ennyire berohadjanak, talán néhány óra alatt végezni lehetne ezzel a cserével. Az alkatrészbeszerzés katasztrofális.
- Szeretném eladni - lehetetlen. Valószínűleg örökös "szerelem" lesz az életemben. Igaz itt a megszokás nem működhet, mivel folyamatosan az infarktus kerülget, egy-egy szervízlátogatáskor. Most a szervó kezdte el engedni az olajat. Nos szervószivattyú csere. Rezignáltan és beletörődötten - használom.
- Érdekességként jegyzem meg, hogy vettem egy 5-ös BMW-t. Mégis a Land Roverrel járok a városban és környékén. Ki érti ezt.....?

Schneider autóház - márkakeresked?

Topp Cars -

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Megbízhatóság (4) Vezetett km 200000
Előző autója? Freelander Következő autója? Ford Ranger
Verdikt (6.1/10)

Land Rover Freelander 1998 (1998 - 2006)