Autók » Land Rover » Freelander (1998-2006)

Freelander 2.0 Di

Inkább jártam volna minden nap taxival, olcsóbb lett volna

Sikerült belenyúlnom egy nagyon rossz példányba, leginkább a figyelmetlenségem miatt, de ettől függetlenül nem voltam megelégedve vele!
Nagyon szerettem, mit szerettem egyenesen imádtam, de hálátlan dög volt!
Imádtam a gömbölyű de mégis morcos kinézetét és a porszívó gombjait!

Majdnem mindent cseréltem rajta, amikor hozzám került orrán-száján folyt az olaj, vezérműszíj csere, kuplungtárcsa, dobfék csere, főtengely jeladó csere, kézifék kötél, kilyukadt kipufogó dob, rossz ajtó zárak, rossz ablakemelők, rossz fékrásegítő, állandó hibaüzenetek TC-ABS-Lejtmenet plussz rengeteg apróság ami eszembe se jut, és mindezt egyszerre.

Igaz sok kilométerrel vettem és belenyúltam, a szerelő is lehúzott, ettől függetlenül mindig a legrosszabbkor romlottak el rajta a dolgok.Hiába mondták, hogy ez a diesel motor igénytelen és soha nem lesz vele baj, hát nem így volt.Akkor untam meg amikor elkezdett dadogni a motor, kezdett adagoló gyanús lenni.Volt, hogy munkába bevitt de már nem hozott haza.

Mindent kicseréltem rajta amit lehetett, még csak ezt az egyet címszóval de 200 km-t nem mentem vele egy huzamban, mindig volt vmi!

POZITÍVUMOK:
Igen, pozitív oldalai is vannak (egy működő modellnek), elég személyautós a kormányzás, minden kézre esik, igazi városi cirkáló, de terepen sem kutya!10 cm-el kéne csak magasabbnak lennie!Olyan helyeken elmentem vele ahol nem is hittem volna, az elektronika tudja a dolgát (ha akarja), ügyesen lehet vele lavírozni, a többi diszkó terepjáróval ellentétben van benne igazi 4x4-es vérvonal!
Jól pakolható, minden belefér, ha nem akkor mehet a tetőcsomagtartóra!
Király a lehúzható hátsó szélvédő, a kutyám is élvezte!

ÖSSZESÉGÉBEN....
Igazából nem rossz autó ha az ember talál egy jól gondozottat és vigyázz rá, de még egyszer nem venném meg és senkinek sem ajánlanám! :)
Fel lehet állni rá a padkára a pláza előtt, tök menő, de igazából se nem terepjáró, se nem személyautó, elég gyenge anyagokból összerakott vmi.
Kétszer örültem neki, egyszer amikor megvettem meg egyszer amikor eladtam!
Lecseréltem egy P38-as Range Roverre, ha terepjáró és márkahűség akkor inkább a nagyobb és bevált Landyket ajánlanám, a legkisebb testvér egy evolúciós zsákutca!

- Majdnem minden :)

Orbán autószervíz - ez nem az a fórum úgyhogy finom leszek és csak annyit mondok, hogy nem ért hozzá :)Többször kértem az elején csináljunk egy komplett hibafeltárást és átvizsgálást, e helyett hetente vittem hozzájuk az autót így mindig volt egy kis pénzük.Volt, hogy negyed tanknyi üzemanyagot csorgattam az aszfaltra egy rosszul meghúzott csavar miatt!Az átadások, időpontok mindig csúsztak!Viszont ha nem indult az autó mindig kijöttek.

Land Horváth - már-már legendás szervíz a Land Roveresek körében.Volt, hogy hordoztam az autót körbe mint a véres kardot, hogy mi a baja, felutaztam Pestre, 5 perc alatt megmondták mi a baja!Nagyon értenek hozzá, viszont kicsit drága (a szakértelemnek ára van), Horváth Úr modora kicsit nyers, de viszont korrekt és nem jön a hátba támadós szerelő dumákkal :)

Fenntartási költség (1) Évjárat 2001
Előző autója? VW Bora Következő autója? Range Rover P38
Verdikt (2.3/10)

Land Rover Freelander 1998 (1998 - 2006)