Autók » Land Rover » Freelander (1998-2006)

Freelander 1,8

Hóbucka bajnok

Angol márkáról úgy gondoltam megbízható precíz minőségi cuccot kapok. Így vettem meg 3 éve 2évesen a landyt. Az1.8 as benzines lomhának lomha, gyorsulása olyan mint egy lassító elefánté. Megjelenni viszont jóvele, s kitünően lehet vele parkolni a mezei autósok által üresen hagyott hóbuckákon.
A motor kissé allulméretezett. Először mikor felnyitotta az eladó a motorháztetőt teljesen skoda 120L fílingem volt ugyanis oda még két nagyobb bőrönd befér.Mígnem egyszercsak nívós szórakoztatóipari egység előtt várakozó tömeg előtt sikrült felszállnia a ködnek (először azt hidtem) aztán kiderült a hűtőviz volt. hengerfejtömítés csere 71000kmnél a szerelőbarátom szerint már nem először. és a tartozékaik potom 100.000 rugó munkadij nélkül nagyker kedvezménnyel. mondanom se kell az új is olyan mint a fing. lassan letelik a 20000 km az újtömítés ugyh azszem kocsicsere lesz. hátsó ablakemelőbowden eldarálódott pedig nálam talán háromszor nem ültek a hátsó ülésen.. mindez ausztriába síelés közepedte -15nél. ha jól emléxem 200euro körül volt a javítás (nem csere!!). bal hátsó ajtó központival nem nyílik, manuálisan ugy 10-15*re. még szerencse hogy csak mikor lehajtom a hátsó ülést akkor nyitom. ja az utolsó, bennmaradt a kuplung. munkahenger csere mindehol 40ezrekkel fenyegettek, a landy carnál 25ből megúsztam. Azt mondták heti hármat adnak el...
A egy beszállítócégnél dolgozom, egy vevői reklamáció alkalmával sikerült ellátogatnom az összeszerelő üzemükbe. Hát netudjátok meg. mint a piacon az utolsó putriba. volt ott minden. csodálkozom rajta hogy működnek a kocsik.
Nagyon kell szeretni ahhoz hogy ne írjak róla tübb rosszat így nem teszem.
Most tervezem hogy könnyes búcsút veszünk egymástól.

- Hengerfej tömítés (állítólag nem először)
- Bal hátsó ablakemelő
- Kuplung munkahenger
- Jobb hátsó ajtózár
- hátsó ablaktörlő
- hátsó ablak emelő
- aksi
- riasztó
- műszerfalvilágítás kiégett

Nem vittem márkaszervízbe mert a győri azt 2hét múlva tudott volna fogadni, az árajánlatukról ne is beszéljünk. volt egy álmatlan éjszakám aztán behúztuk egy szufni műhelybe..

Sufni tuning

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Előző autója? Ibiza Következő autója? Talán egy új freelander
Verdikt (3.7/10)

Land Rover Freelander 1998 (1998 - 2006)