Autók » Land Rover » Discovery (2004)

Discovery TDV6 SE

Gázlómadár II

Az azonos cimen futó első rész irása óta betöltötte az 1 éves kort, meg belekerült majdnem 50e kilcsi.
Továbbra is élvezetes és kényelmes a "magasles" pozició. Motorikusan megbizható télen ,nyáron. Tud fogyasztani 9 lityit is, de 10,5-nél többet még nem sikerült. (ez nem a pillanatnyi fogyasztásmérő adata, hanem a km/tankolt liter).
Az olajszintet tankolásonként sasolom, de utántölteni nem kellett soha. Cserélni szervizciklusonként kellene, de én félidőben (kb.12 ezrenként) új adagot guritok le a torkán. Nem hiszek a "long life" mesékben...(Remélem meghálálja majd a piszok)
Sajnos a gumi garnitúrát tényleg elnyalja 30ezrenként...
Nem reklámozom, de az angol fórumon is sokan panaszkodnak.. /Közel 3 tonna../ Ott javasolnak olyan márkát, amivel elmegy 50 ezret is.. Ez van. Minden sorstársamnak ajánlom, hogy akinek nincs - sürgősen tegyen szert egy gumis haverra!!!

Az "elromlott" mezőben irtakon túl az egy év alatt két "eseményt" produkált mindössze:

1./ A vezető oldali ablaktörlő lapát önálló életre kelt egy esős napon. Alig tudtam kibogozni a másik alól. Szerencsére nem nyalta el a menetet, igy pozicióban meghúzva az anyát, ismét funkcionált (azóta is).

2./A szélvédő felső élén futó tömitő gumi csik egyik fele menet közben lefittyent az orrom elé. Eléggé meglepett a dolog, hogy minden kötőanyag nélkül, csak úgy be van ékelve egy horonyba, ahonnan bármikor leeshet. A "home service" ugye nyitva volt, igy nyomtam alá anyagot rendesen és visszatettem. (Remélem mostanában nem kell szélvédőt cserélni, mert akkor elsündörgök, mielőtt nekiállnak.)

100 ezernél folytatom...
Disco forever!!

------------------------------------
Még csak 89eKm-nél járunk. Szerencsém van? Kifogtam?
Még mindíg semmi hiba. Zokszó nélkül teljesít folyamatosan. Lekopogom:(kop, kop, kop ....)

- CD-s rádió ismétlődő merevedés (jó neki) - szoftver upgrade, de ma sem jó.
- Első fékbetét csere 47eKm. (kopás)
- Hátsó fékbetét csere 67eKm (kopás)

Cél Motors Bp.IX.Soroksári út

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? 530xdA Következő autója? Nemtom
Verdikt (7.3/10)

Land Rover Discovery 2004 (2004)