Vágj bele, mert feledhetetlen élményt nyújt!
Eddig már volt pick-upom. Többszöri elakadás után eldöntöttem, hogy veszek egy terepjárót.
Barátom ajánlására vettem egy Discót.
Vettem rá 235/85r16-os BF Goodrich M/T gumikat. Feltettük és maradt 2cm körbe a kaszninak. Bersze beleért mindenhol.
Emelés következett: 4 új lengéscsillapító, 4 új rugó Angliából.
Egy pár elektromos javítás.
Az autón nem volt AC pumpa, de anélkül is működött.
Amikor levették az összes csövet, ami a motorhoz szállította a gázolajat, még akkor is járt a motor és nem állt le.
A visszafolyó csövön keresztül szívott magának annyi naftát, amitől nem állt le.
Jó érzés, hogy a városban mindent látok, mert magasan ülök. Még jobb érzés, hogy bármikor bárhol elfordulhatok jobbra vagy balra, nem számít, hogy milyen az út minősége.
Barátom szeretné a saját Discójára kiírni:
You can go fast, I can go anywhere. És ez megfontolandó.
Régen a pickuppal figyelni kellett a terepen, hogy hol és hogyan tolatok vagy fordulok, mert a könnyű hátulja miatt könnyen elakadt. Ennek már vége.
Autópályán 120 körül érzi magát kényelemben. Mi is. A gyerekek nem akarnak a Priusunkkal menni (pedig az sem egy elhanyagolható technika) csak a Discóval.
A téli síelésre 2+2 fővel mentünk és a csomagtartó sílécekkel együtt(ami keresztben elfér benne) sem volt magasabb, mint a fele.
A pedálokat meg lehet szokni, hogy kicsit balra vannak. A pihenő lábat be lehet tenni a kuplung alá.
Városban is tekintélye van. Nem kell erőszakoskodni, rögtön beengednek. A sávváltásnál csak egy picit kell mozdítani a kormányon és már be is engednek.
Jó dolognak tartom, hogy a Discósok intenek egymásnak, mintha ismernék egymást. Az újabbak nem köszönnek vissza...
- Nívópálca tömítése. 2000Ft kormányszervó 45000Ft önindító felújítás 21000Ft - Hátsó izzó csere(macerás és nehéz cserélni)200Ft
Szíjjártó Pista CsepelBenkő Zoltán Bp. XVII.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | Pickup 2000 2,5TD | Következő autója? | Discovery |