Autók » Land Rover » Discovery (1989-1998)

Discovery V8i

Kék villám, a benzintemető

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt.

V8, nyitott kipuffogó, sportlégszűrő... Egyedi szine volt, többen fordultak utána az utcán mint a ferrarik után. Főleg homokon használtuk, 255/70-16-os gumikkal mindig, mindenhol elment, ha kellett kimentett bárkit és bármit (rescue car). Mikor elhagytuk az országot sajnos meg kellett válni tőle. :(((

Fogyasztás... Europai benzinárak mellett csillagászati. országúton megelégszik 14-15 literrel (110), város 23, offroad... a csúcs 80 liter volt... Az aktuáis benzinár: kb 300HUF/imp. gallon (4,54l).

A vezetési élményt nem igazán lehet leirni.

Női szemmel:
Első, ami megfogott az a hangja V8...
Vezettem aszfalton és sivatagban egyaránt, azt hiszem elmondhatom nincs akadály számára!
Hátrányként a borulékonyságot lehet felróni -5 centivel meg lett emelve, így érthető-, a vezetési élményt nem rontja, viszont érdemes vigyázni, főleg homokon!
Imádtam, s nagyon sajnálom, hogy nem fért be a bőröndünkbe!

- Törött volt az eleje meg a teteje: 250000
- Viszkó kuplung 50000
- Kerékcsapágyak: 15000
- Ablakemelők nem mindig működtek (tele van homokkal)
- Klimakompesszor már nem az igazi (nem lett megcsinálva)
- Minden kenőfolyadék+féktárcsák csere 180000
- Elment ománban a sivatag közepén a szervóolaj, az első faluban lehetett venni jan 1-jén, kb 500

Andy Sharjah: elég jó, de egyszer átvert

AAA Dubai ők is elég jók, de át akartak 1x verni... nem hagytam

Fenntartási költség (5) Évjárat 1997