Autók » Land Rover » Discovery (1989-1998)

Discovery 2,5 Tdi

Igazi egyéniség városban és terepen egyaránt

Egész családom (3 gyermekkel) mind a mai napig nosztalgiával tekint vissza arra az öt évre amelyet a Discoval töltöttünk együtt. Minde hibája ellenére imádtuk. Az imbolygását mindannyian hamar megszoktuk, de barátainkra folyamatosan rátört a frász, mikor nagyobb kanyarsebességnél rendesen meghimbáltam az autót, hiába magyaráztam nekik, hogy a valódi vasból készült alváz miatt csak a kasztni imbolyog, a kocsi nem. Az autó soha nincs zörg? alkatrész nélkül, de ezt is hamar meg lehet szokni, meg úgyis elnyomja a dízel jóindulatú brummogása, amely kiskorú gyermekeimnek a legjobb altatónak bizonyult. Sok hibája ellenére miért is szerettük mégis?
1. Ez valóban egy vérbeli terepjáró, hihetetlen helyeken voltunk vele, csemetéim óvodába járását pedig 10-15 perccel rövidítette meg naponta, egy nagyon elhanyagolt III. kerületi földút igénybevételével.
2. A gyerk?cök külön élvezték az imbolygást, no meg a kocsi ugrálását a földutakon
3. A magas karosszéria miatt midenki jól lát ki bel?le.
4. Az öt év alatt egyetlen egyszer volt gondom a sávváltással, ezt az autót valahogy mindenki beengedi.
5. Nagyon össze lehet sározni, és marha jól néz ki nyakig sárosan.
6. Óriási hely van benne mindenütt, hatalmas csomagtartóval, minden belefér.
7. Kétszer is nekem jöttek hátulról, másik autó összetörve, a miénken meg sem látszott! (A vonóhorog biztos segített)
8. Méretéhez képest nagyon keveset fogyasztott.
9. Minden Land Roveres köszön egymásnak.

Summa summarum, racion?lis döntésnek nem lehet az eredménye egy ilyen autó, de aki emelett dönt, az nagyon fogja szeretni.

- Turbó visszatölt? cs? - 65ezer
- Fedélzeti óra - 50ezer Ft lett volna. Inkább néztem a saját órámat.
- A futóm?ben valami apró kütyü - 40ezer
- Igazság szerint volt egy komoly csattanása két évvel a vétel után, ezért az elejét futóm?vestül gyakorlatilag ki kellett cserélni, talán ezért is nem hibásodott meg rajta semmi.

Wallis Autó

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998