Autók » Lancia » Ypsilon (2003-2011)

Ypsilon 1,4 MOMO Design

Narancssárga szörny

Az első két hétben állandóan autóztam volna, csak hogy beleülhessek ebbe a vidám narancssárga-fekete autóba. Mivel az előző autóm rideg német gyártmány volt (Seat), nagy felüdülés volt utána ez a színes, puha, otthonos belső. Végre vannak kis rekeszek, ahová ezt-azt lehet pakolni.

A visszapillantó tükör először kicsinek tűnt, aztán rájöttem, hogy csak a formája miatt tűnik annak.

A sebességváltó kiváló helyen van, a műszerfalból jön ki, nem a két ülés között, pár nap hozzászokás után rendkívül kényelmes.
Ugyanígy a középre helyezett (szindén vidám) zöld színben világító műszerfal. Először az is szokatlan, de tényleg kevesebbet kell fókuszálnia szemnek, nagyon kényelmes.

Rendkívül tágas. A csomagtartó nem nagy, de a hátsó ülések lehajthatók, így azért lehet bele pakolni.
Háromajtós létére könnyű beülni hátra, mert az első ülések csúsztathatók.

Igaz, az első hónapban mintha valami nyekergés jött volna a csomagtartóból, de aztán kiutaztunk Bécsbe és vissza, és úgy tűnik bejáratódott, mert azóta semmi probléma.

A fogyasztása mondjuk lehetne kevesebb, 7,9 alá nem tudom levinni, de lehet, hogy ez az én hibám...

Nem egy sportos kocsi, csak 4000-es fordulat fölött kezd húzni. De nem is azért van, hogy az ember versenyezzen vele.

Mindent összevetve számomra jó vétel volt.

- Egy év után tönkrement a szervo, garanciálisan szó nélkül kicserélték.
- Az ajtó csúnyán kattogott, ha az ember nyitogatta, állítólag valami csavar kilazult, ezt is szó nélkül megcsinálták.

XVI. Best autóház

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Cordoba 1,6 Sport Következő autója? még nem tudom
Verdikt (7.9/10)

Lancia Ypsilon 2003 (2003 - 2007)