Kellemes emlékű olajkályha
Nagyon szerettem,bár már amikor vettem sem volt egy új darab de nekem nagyon bejött.Nagy kényelmes belső,viszonylag dinamikus motor - a maga idejében szerintem nem nagyon volt ellenfele -a forma még huszonvalahány év távlatából is tetszetős,a futómű pedig ha rendbe volt rakva,akkor a sportos haladást is képes volt tolerálni.
Az alkatrészárak nem voltak túl veszélyesek,de mikor a hátsókerékcsapágyért 82E Ft-ot akartak velem kifizettetni akkor majdnem seggre ültem.Csak a kopóalkatrészeket cserélgettem rajta,de már jelzett időben ha valaminek esedékessé vált a cseréje ill.én is figyelgettem.Mert az ilyen korú autóknál ez már kötelező,meg hát Ő egy korosodó hölgy volt akitől illik megkérdezni,hogy nincs e valamire szüksége.
A turbó az csak úgy forgott de nem sok töltőlevegőt szállított,terveztem hogy felújítom - de hát megint az árak - akkoriban jóval szerényebb volt a jövedelmem,így maradt az adagoló tekerése.Na de ami ezután következett...
Egy hét után visszamentem a szerelőhöz,hogy a derék motor életére való tekintettel - mélységes fájdalmamra - állítsunk egy kicsit vissza rajta.Megtette,de még így is nagyon jól ment átlagban 7.5literes fogyasztást produkálva.
Az elejétől fogva nagyon szerettem,de egy éjszaka örökre a szívembe zártam:barátnőmtől hazafelé tartottam a -10 fokos hidegben amit Ő kint töltött az utcán töltött - hol máshol? - és hazatérve álltam volna be a garázsba,de a váltókar mint egy fakanál forgott körbe ui. eltört a váltórudazat az autó alatt.Ennek is voltak előjelei,de én azt hittem hogy hideg az olaj a váltóban,meg ilyenek,de nem.Ő már szólt előre,de nem vettem komolyan.
Az elsö ülések kappa alcantara ülések voltak,lehetetlen volt benne elfáradni.
Digitklímás volt,de a klíma soha nem működött benne:(
Elektromos ablak,tükör,zár volt benne.
Egyszer az önindítót is ki kellett venni belőle:( fél nap,na akkor voltak az olaszok mindenfélék csak úriemberek nem.Amúgy bírom a digókat:)
Voltak nehezebb időszakaink is,de a mai napig szívesen gondolok vissza rá.
Ha lehetne jó állapotú példányt találni a piacon újra ilyet vennék.Az elektromos rendszere nem volt mindig a helyzete magaslatán,de a WD40 sokszor segített.
Az együtt töltött időnk végére már kezdett egy kicsit korrodálódni,de még nem volt menthetetlen,és a motorból is kezdett hiányozni a kompresszió.Ez a két tény megpecsételte a sorsát,találtam egy hirdetést,ahol pont egy ilyen állapotú,és típusú autót kerestek mint Ő.Elcseréltem,meg is könnyeztem,nagyon hozzám nőtt.
Az együtt töltött 3év alatt kellett rá költeni,de hát nem egy 0km-es szalonautó volt.
Mindent összevetve nagyon jó indulatú,jó fogyasztású,majdnem dinamikus,végtelenül kényelmes,és szép küllemű autó,ami ha törődnek vele,semmivel se kerül többe a fenntartása mint bármely más használtautónak.
Negatívumként nem nagyon tudnék semmit - mert elfogult vagyok:) - talán csak a várakozást,mikor éppen javítás alatt volt és nem tudtam vele menni.
- féltengelyek,váltóban szétment egy csapágy(olyan hangja volt mintha sperr-es lenne,nagyon állat volt),jobb hátsó kerékcsapágy,szilentek,hátsó híd - vagy mi az - életveszélyesen
- szétrohadt,és a végén már megérett egy motorgenerálra,a turbo csak volt,nemigen tette már a dolgát,önindító,hűtő,lengéscsillapítók elöl hátul,de ezek mind kopóalkatrészek
én szerelgettem
ügyes gyerek vagyok ám