Csak tetszett - de megszerettem. Lancia Thema 3.0 V6
Kezdem a rosszal: A fékek igen gyenge hatásfokúak. A fékerőszabályzó - az első-hátsó tárcsák-betétek (Ate tárcsák, Ferodo betétek, és olaj) cseréje, a 17es felnikre szerelt 215ös gumik felszerelése után valamit javult a helyzet, de még kevés. A vezérműszij, a feszitők, a szervószij és feszitőgörgő elég rendes beruházás, csak gyári kapható. A kupplung gyenge lett a megerősödött motornak. (chip, szűrő,nagy szelepes Alfa hengerfej) Szétszakadt. Kb. 3éve jó minőségű szinterbetétesre cseréltem a tárcsát, azóta megszoktam, majdnem tökéletes.
A jókról: Kitűnő első hajtás a gyári sperr difivel, igen komoly teljesitmény, "normális" használattal simán elmegy 10 - 10,5 literrel. Minimális motorolajfogyasztás.
Sérülésmentesen (az is maradt) vettem 86e km-rel, azóta több, mint 100e-t tettem bele, és teljesen elégedett vagyok az autóval.
- Lehet, hogy én azon szerencsések közé tartozom, akinek a Lanciaját nem hétfőn délelőtt lapátolták össze... A szokásos alktrészek cseréjén felül kevés része romlott el. (ne felejtsük el, hogy 13 éves autóról van szó.)
- - motortartó bakok, támasztókar (utóbbi felújitható)
- - futómű szilentek és gömbfej
- - berohadt fékmunkahenger, kézifékbowden és
- fékerőszabályzó
- - a légszűrő utáni gumicső-könyök évente kiszakad
- (csak gyári van, kb. 6e)
- - kupplung munkahenger (van utángyártott, kb. 12e)
- - a kupplung tárcsája szétszakadt, miután kicsit erősebb lett
- a gép...de hazavitt, majd be a műhelybe.
- - gyengélkedő, túlfojtott kipufogórendszer (cseréje javasolt)
PAZO Művek kft., 1045. Bp. Zsilip u. 1-3.
(kitűnő tipusismeret, új és bontott alkatrészek, normális árak, javaslom mindenkinek, ha nem túl sürgős a beavatkozás...
Tel:30-244-26-90)
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1993 |