Autók » Lancia » Kappa (1994-2001)

Kappa 2,4 Td

Kényelem felsőfokon

2005 decemberében vettem egyik napról a másikra. Kíváncsiságból hívtam fel az akkori tulajdonost, másnap meg volt véve a kocsi.
Az autó első pillanattól kezdve a család kedvence lett, felváltva az akkor már öregedő Themát. A Thema is egy tágas, és rendkívül kényelmes autó, de a Kappa tervezői igazán kitettek magukért. Hatalmas terek vannak benne, és mivel 187 cm vagyok, fontos, hogy a hátam mögött űlőknek is megfelelő hely jusson. A Kappa ezt mind biztosítja. Kamasz gyermekeim hosszú utakon is kényelmesen ülnek benne. A hatalmas csomagtartóban nem gond egy kéthetes horvát útra bepakolni.
A belső tér anyagai a mai autók közt is kiemelkedően jónak mondhatók. Itt még nem a mai szögletes, kocka műszerfal dominál, hanem a lágy finom ívek a jellemzőek.Ízléses télen-nyáron kényelmes kárpitok vannak benne, a fekete fényezéshez nagyon jól megy a világos alcantara belső. Hihetetlenül sok extra van az autóban, pl. motorosan behajló, fűthető, állítható külső visszapillantó tükrök kívül, belül nagyon hasznos a belső tükör fényre sötétedő kialakítása (a mai autóknál is ritka). Az automata digit klíma, és a négy elektromos ablak alapfelszereltség.
Ennél a típusnál a karosszéria jóval merevebb, mint az elődé (nehezebb is vagy 2 mázsával), és az egész autó teljes egészében horganyzott, így rozsdának nyoma sincs. (ha valaki ilyet talál, érdemes az autót alaposabban átnézni nem volt-e törve korábban valamikor)
Az autó útfekvése, és utazási komfortja osztályon felüli.
Sajnos csak ötsebességes váltóval szerelték, egy hatodikat elbírt volna. Ezt igazán hosszú utakon nagyobb sebességen lehet érezni. (mivel a típus fejlesztése a 90-es évek első felében történt, ez még ritka volt)
A másik hátrány, hogy öregszik. Most lesz 12 éves, és mivel 2001-ig gyártották, a legfiatalabb is már 7 éves.

- Kopó alkatrészek: Féktárcsák, betétek, szilentek gömbfejek.
- Hengerfej gátrepedéses lett idén, ha már szét lett szedve vezérlés csere, új porlasztócsúcsok, izítógyertyák, vízpumpa

Magam szerelem.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996