Autók » Lancia » Dedra (1989-1999)

Dedra 1.8ie

"Kályhaezüst"

Kis fenntartási költség? autót kerestem, megtetszett a Lancia Y. Utánaérdekl?dtem, mondták, közel ugyanannyiért Dedra is van, sokkal több fícsörrel. Megnéztem, megtetszett, elég sokáig keresgéltem, mire sikerült egy tökéleteset kifogni. Láttam olyat, ami 2 külön autóból volt összehegesztve, meg olyat, amin a klíma meleget fújt, a kormány egy Ladáéval vetekedett stb.
Az enyém nem a csúcsfelszereltség?, de legalább egyben van.
Eleinte minden nagyon rendben volt vele, aztán egyszercsak megn?tt a fogyasztás 3 literrel. Közel 1 évembe tellett, mire úrrá lettem a helyzeten. A Dedra elég összetett rendszer, sok szenzorral, ha valamelyik sántít, borulhat a bili. Most 9 körül simán elmegyek fele város-fele autóút üzemmódban, ha kell, odalépek. És ha odalépek, akkor megy is becsülettel.
Sajnos a budapesti "utakra" érzékeny a futóm?, ami feszes, kanyarokban kit?n?.
Apró hiba: kevés rakodóhely az utastérben, ellenben hatalmas csomagtér (460 liter!!).
Aki látja, nem hiszi, hogy 14 éves.
Fokozottan igaz a megállapítás: egy használt autó olyan, ahogy bántak vele élete során. Ha odafigyeltek rá, kimegy a világból. Ha nem, akármi is lehet.
Természetesen a hibalistát még lehetne b?víteni a kopó alkatrészekkel, de az nem típusspecifikus, ezért nem írtam be.

- Önindító - csere felújítottra 22k
- Légh?mér? szenzor - csere újra 4k