Autók » Lancia » Beta (1973-1986)

Beta 2000

Egy életérzést sugalló tipus.

- 15. év felett törik az ajtónyitó kilincs. Gyújtáskapcsoló,trapézgömbfej meghibásodás jelentkezhet,úttól és használattól függően. Egyébként a meghibásodása a többi járműhöz képest nem rosszabb arányú, viszont az élmény amit egy LANCIA BETA 2000 adni tud azt elmondani, leírni nem lehet.Az autó, ha tapasztalt a vezetője nagyon kezelhető az úton és ott van ahová tenni szeretnéd. A végsebessége /karburátoros típusnak/ 210km/h ennél többet nem tudott az utcai változat, de viszont 100.-ra 7 mp alatt odaért. Első fokozat vége /90km/h/ odahúztad a másodikat és megvolt a 100 km/h,a kettő vez.teng.megoldás nem szabályozta le a motor teljesítményét /ellentétben a többi típusnál,6500rpm-nál leszabályoz. Részemről csak jót mondhatok erről a típusról. El is neveztem kis Ferrárinak kb megközelítő az élmény. Amikor 180-ról megfékezed m-percek alatt 50km/h ra lassul és azt érzed, hogy megszédültél az első egy hónap ilyen , ha nem használtál nagyobb teljesítményű járgányt.A fogyasztása 8-10 l között megáll. Egyébként ezt a típust vagy összetörik,ill. széthajtják a motorját eddigi tapasztalataim szerint.Végszónak csak szerényen annyit tudnék mondani,hogy az 1983. év autója volt a Lancia Béta.

Szakmámból kifolyólag magam javítottam és javítom az autót /gépjárműtechnikus/

Fenntartási költség (8) Évjárat 1976
Előző autója? 125 Torinói Következő autója? opel 1,7 D Astra f