Szergej......Felújítva már szeretem
A Suzukitól vettem gázosan 50 e forintért... nem volt nagyon leharcolva, de a motor bizony gyenge volt. Fel akartam újítani, de kb 2 hétig bírta, és elment az olaj. Motorcsere. Utána sokáig (kb 30000 km) mentem vele, mikor kezdett széthullani. először a futómű, majd az elektronika, és a kaszni műveltek mesébe illő dolgokat. Viszont most, hagy rendbe raktam kb 250000 forintból, bármit kibír megint:) 2 éve használom (és szeretném még 1 ideig), de az egyetlen dolog, amit nem bírok megszokni, az a belső rossz minőségű műanyag alkatrészek állandó zörgése. Gyanítom, hogy nemsoká a belső teret is renoválni fogom, mert az ajtó belső burkolatáról már kezd lerohadni a műbőr jellegű borítás, és a rögzítő bolhák is sorra törnek. Mindettől független megszerettem, és nem szívesen válnék meg tőle. A futómű (ha semmi baja) stabilan tartja, nem libeg, de nem is túl kemény. Extrának talán a belülről állítható tükröt tudnám felhozni, amit első két nap sikeresen elrontottam, azon felül a kormány tekerésének arányában forduló kerekeket:D Versenygép nem lesz belőle, főleg gázzal, de azért lehet vele tempósan menni, és nem haragszik a 130ért sem:D Külseje szerintem nem a legesztétikusabb, de én nem is csajozni vettem, hanem igás lónak... Megvan benne az, amit kerestem. alapvetően megbízható, jó kocsi. Tudom ajánlani annak, akinek nincs túl sok pénze, van kedve vele bíbelődni, kicsit ért a szereléshez, és egy olcsó fenntartású, elég megbízható autót keres akár családi kocsinak is.
- kuplung bovden 2500, elszállt olajnyomás miatt motorcsere( nagyon jó motor:)) 60000, bordás szíj fesz görgőkkel 13000, féktárcsa 2250/db, betét 2600/garn, generátor (bontva) 3000, ablaktekerő hetente 200/db, lakatos munka 40000, fél futómű csere 50000, átkábelezés házilag 20000, bizt tábla (kb 30 helyen összeolvadt) 12500 (új), főfékmunkahenger 3000, ötödik ajtón kívül minden zárszerkezet, meg 1 rakás apróság, amit már el is felejtettem. Ja, a váltó kicsit recsegve veszi a hátramenetet, de lehet, hogy csak a kuplungon kell állítani.
Soós Lajos Debrecen
Mióta csak van autóm, mind hozzá hordom, ha nem tudom megjavítani magamnak. precíz, korrekt, gyors és nem akar lehúzni... köszi Lali
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | swift 1.0 gl | Következő autója? | Legyen az is ilyen olcsón fenntartható |
Verdikt | (6.7/10) |