Samara & 2111
Elöszőr a családba apámnak volt szamarája ..akkor kedveltem meg 18 évig szolgálta lerobbanás nélkül. Ezután elhatároztam nekem sem lehet más autóm csak Samara . Egy 5 ajtós 1500 sikerült kifognom viszonylag magas 262000 km el . A mai napig hajtom (325000 km),az első műszakival kicseréltem az összes kopó cuccot benne (kb. 30000 Ft ). A mérete 185 cm magas létemre elfogadható bár a lábamat elöl nem tudom teljesen kinyújtani . Futóműve a mai szemmel már nem igazán tud megfeleni az elvárásoknak viszont igénytelen nem kell vele törödni . A motorja még elfogadható teljesítményt nyújt sőt sok autósnak meglepő végsebességgel jár(170 km/ó). Fogyasztása, ha nincs hajtva 6 L korul alakul 90 km/ó al , de 120 vagy városban sincs több mint 8 L.
Eltelt 2 újabb év 371000 km került az autóba és pár új alkatrész
325000 - féltengely gumi harang (Golfét vettem remélem ez nem 1 évig bírja)
330000 - fékbetét + fékcső
340000 - főfékhenger
344000 - vezérműszíj csere
349400 - bal oldali féltengely elkezdett szólni
352000 - minkét talpas csere
370600 - bal oldali lengéscsillapító csere
371000 - jobb első kerék csapágy
Remélem a hiba lista nem bövűl, napi Keszthely -Várpalota útamat jól viseli. Olajat mostmár 1500 -3000 km után kell bele tölteni hajtástól függően .
Időközben megjelent a trónkövetelő :) Lada 111 személyében . A két autó közti különbség nem csak méretben van. Elöl a beltere 4 cm hátul 6 cm nagyobb es a csomagtartója a duplája .Magam mögé beállítva az ülés (185cm ) kényelmelmesen elférni hátul és még a fejtér is lényegesebben nagyobb. A futóműve jobb (nem pattog bár az erős kormánymozdulatokra belleng) és csendesebb . A motor ugyan az mint a samaráé csak injektoros viszont itt mivel 1120 kg kell cipelnie talán nem annyira rugalmas, viszont nem jelentkezik a zajszintje az utastérben . Fogyasztása kb fél literrel kevesebb hosszabb távon . Ami viszont meglepő szélzaj 100-nál már eléggé érzékelhető ezt csak légterelővel tudtam megszüntetni .
- Fékbetét csere ,kumplung +szerkezet csere,kinyomó csapagy,vizpumpa a kilóméterek gyarapódásával egyre több minden :)
saját magam szerelem
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |