Autók » Lada » Samara

S 1300s

Kétszemélyes ötajtós

Ez egy olyan kifejezetten igénytelen szerkezet ami képes eszméletlen természetességgel az örökkévalóságig üzemelni. De komolyan, olyan hiba nem volt vele mióta nálunk van, ami megakadályozta volna a haladásban. Azt nem mondanám hogy nem romlottak el rajta dolgok, de pl a gyújtáselektronika haldoklása sem okozta a teljes üzemképtelenséget. Ami elromlik rajta az egyébként nagyon mérsékelt áron cserélhet?, alkatrészt mindenhol találni hozzá.

Kényelem szempontjából el?l meglep?en jó, el lehet férni rendesen keresztben, hosszában. Hátul viszont csöppet sem jó a helyzet kényelem szempontjából, beférni magam mögé csak pajszerral, a fejem pedig a tet?t döngeti minden döccenésnél. A kormány kifejezetten jó pozícióban van (bár nem állítható, és biztonság szempontjából ez a pozíció kifejezetten rossz). A pedálok talán kicsit közel vannak egymáshoz... nehézkes bakancsban vezetni :P A váltó tök rövidnek, majdhogynem sportosnak néz ki... igazából egy jó 40 centi hosszú valami :P

Beltérr?l még talán annyit hogy minden az ég világon m?anyag, és minden nyiszog is ahogy kell. Jahh, egy csöppet idióta kialakítású a m?szerfal, hiába van egy hosszú polcszer? izé rajta, semmi nem marad meg ott. Keszty?tartó elég nagy, és az alatta lév? polc is hasznos.

Tuning szempontból elhanyagolt, amíg a klasszikus ladákhoz majd mindenféle specifikus kiegészít? található, addig ehhez szinte semmi. Motor tuningot hálásan fogadja, el?jönnek bel?le nyútonméterek meg lóer?k szolidan, és igazából ebb?l a szempontból sem valami költséges darab.

- féltengelyek, gömbfejek, elosztófedél és rotor, csomagtérajtó teleszkópok, váltó (egy csatornafedél túl kiállt, kicsit szétkapta a váltóházat... olaj el, váltó szét), fényszóró magasságállító, gyújtásvezérl? elektronika

valami helyi viszonylag nagy szervíz, nem szakosodott fajta, de így utólag kendácsm?veknek nevezném legszívesebben...

Bódis Péter és jómagam

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Passat I Következő autója?
Verdikt (6.4/10)

Lada Samara