Igazi orosz vas
Ismerőstől olcsón vettem.Gondos gazdája volt,3 éve kilakatolva,festve,igaz a rozsda már mindig előjön valahol.A főtartók,taposók még gyáriak,igaz mü.dobbetét van rajt.Megbízható,még soha se rohadtam le vele.A karbit útálom,alapjárat ingadozik,meg néha eldugul,de mínusz 25 megse kottyan neki.A kormány üléstávolság sz.r,de imádom,és nem kell sajnálni,mint egy újat,az alkatrészek árai szinte fillér,és minden kapható.
Eltelt 8 hónap,újabb 6000 km,még mindig oké.Műszakira kért egy húszast alkatrészre,munkadíjra(telópatron,karbifelújítás,hátsó fékpofák,kézifékkötél).A karosszériás javított a küszöb alatt tizenötért,alvázvédőzve is.Igaz azt mondta,hogy az alját kikéne cserélni,kb 100-ból megoldja.Kiröhögtem a szerelőmmel együtt.Hazamentünk átnéztük az alját,és nekünk volt igazunk,ő többet nem látja a gépet.A felújitott karbi nem az igazi,hirtelen gáznál ledadog,meg 10 körül eszik százon.Hamarosan kapok egy jó bontottat,majd az jó lesz.
Kárpitok még bírják,pedig kikertült a csillag-garázsba.Még két évig biztosan marad.Az útra szórt sót nem csípi,jön elő pár felületi rozsda.Ha jó idő lesz kijavítom.Hiába már nem fiatal,de bízom benne,hogy meghálálja a gondoskodást.
- Komplett kuplungszett(12000-),generátor(bontott ingyen),bal féltengelycsukló(7000-),bal első teló patroncsere (5000),töltésvisszajelző(most se jó,de töltés van rendesen.)
Volt osztálytársam,tuti szerelő.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1989 |