Autók » Lada » Samara

S 1,5 - 5 sebesség

Egy év, 40000 megtett KM- 45 ezer forint szervízköltség

Nos, ott kezdem az én kis csacsikám történetét, hogy dolgozni járok vele, napi 100 km-t zavarok le.
Kezdem elölről, megvételekor szokásos dolgok cseréje ( olaj+szűrő+szíj). Mentem vele már egy hónapot amikor előjött hogy a hűtővíz csövek szakadtak rajta. Semmi gond, kicseréltem ez olyan 1 Szent István volt ( még üzemanyag csöveket, tanktól-karbiig ). Cseréltem 1 gyújtás elosztót és egy rotort mindezt 1 Mátyás Királyért. Most tavasszal jött elő egy hatalmas gond, elkezdett szaggatva menni, nem akart gyorsulni. A képlet egyszerű karbi kitakarít és megy. Ebből fakadt a probléma. Az egyik kis M5-ös csavart nem húztam meg rendesen, és beugrott a kis mocsok csavar a szívó torokba, persze menet közben. Akkor az egyszer hagyott cserbe. Haza húztuk, és szétszedtem. Látom a dugattyút megdádázta egy kicsit. Hengerfejet csak úri passzióból köszörültettem fel. Min ez a művelet 7 Mátyás Királyba került. Most két hete cseréltem fékeket, amit csak azért tettem meg, mert az autót egy öreg házaspártól vettem, és a fékcsövek kriminálisan néztek ki. Ezen kört szerelőnél csináltattam, mivel neki van padja amivel be tudja mérni és beállítani szimetrikusra a fékeket. Ez került 15 Mátyás Királyba, amit személy szerint nem értek, de mindegy is már. Összességében pozitív a tapasztalatom ezzel az autóval, bár a fékek nem teljesen a teljesítményéhez van hangolva. Mindenkinek tudom javasolni, aki egy kis kézügyességgel és egy kis műhellyel rendelkezik. Nem olyan nagy dolog ezeket a verdákat javítani.
Sajnos meg kellet most válnom tőle, mert egy őzet elgyalultam vele. A következő autóm is SAMARA lesz.

- Cserélve volt:
- - hűtő csövek
- - víz szivattyú
- - üzemanyag cső
- - Főfékmunkahenger
- - fékpofák
- - Hengerfej tömítés
- -Szokásos: olaj, szűrők, gyertya, komplett gyújtás ( úri passzióból ), egy eredeti orosz rádiót

Saját kis műhelyem.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző autója? Astra F ( második autóm ) Következő autója? Lada Samara, Majd: Audi A6
Verdikt (6.6/10)

Lada Samara