Autók » Lada » Samara

S 1300

Csacsi

- Az ablak emel? m?anyag kar havonta eltört ( utángyártott magyar ), amíg a Niva gyári aluminium teker?jét rá nem raktam ( jó rá egy az egyben 500 Ft/db)
- Bal oldali féltengely küls?, bels? csukló + gumiharang csere ( a rövid ) Sajnos felújítattam, ahelyett, hogy gyári újat vettem volna 25000 Ft-ért ( igy is 11000 Ft-ba került, de ez tuti nem bír ki 15 évet, mint az eredeti )
- Bal els? kerékcsapágy csere, mert már morgott 2000 Ft
- Gömcsukló csere mindkét oldal (2 db ) + jobb kormány összeköt? rúd gömbcsukló csere összesen 3000 Ft
- Generátor feszültségszabályozó csere 2500 Ft
- Generátor küls? kis csapágy cseréje, mert hangja volt, nem is kicsi 600 Ft
- Kézifék bowdenek cseréje korrodálódás miatti megszorulástól 3600 Ft
- Bal els? fékmunkahenger nehéz mozgása a kés?i fékbetét csere miatti téli elkoszolódás miatt ( fékbetét csere és tisztogatás ) 1200 Ft
- Jobb hátsó fékmunkahenger nehéz járása és fékdob melegedése. Munkahenger cseréje ( olasz gyártmányúra, amely 1 év múlva szivárgott 2500 Ft, ennek cseréje gyárira 2800 Ft, azóta nincs vele gond )
- Küls? bal tükör komplett csere az üveg törése miatt 3200 Ft
- Szélvéd? csere bels?tükör ragasztással repedés miatt 13000 Ft
- Küszöb elem cseréje mindkét oldalon 1600 Ft anyag + 20000 Ft munkadíj a lakatosnak.
- 4 db új kerék gumi ( 4 évszakos Rotex 6000 Ft/db )
- Ablakmosó szivattyú motor csere ( a m?anyag lapát megforgott a tengelyen, mert nem használok fagyálló szélvéd? folyadékot ) 2100 Ft
- Hátsó ablaktörl? motor + mechanika komplett csere, mert a ráfagyott lapátot nem kézzel próbáltam elválasztani az üvegt?l. ( 10 cm-es hó eltávolítására is szoktam használni )5200 Ft, az els? lapátok inkább kivágják a biztosítékot hasonló esetben, megvédve a mechanikát )
- Index kar letörése miatti kormánykapcsoló komplett csere 2500 Ft
- Akkumulátor csere állandó ( télen is gázzal indítom ) gázüzem miatt 88 Ah-ra 12000 Ft.
- Hüt? m?anyag tágulótartály + záródugó csere ( sajnos utángyártott és 98 fokon sem zár, ezen egy ABBA bilincs segített. Már megvettem a 110-es Lada folyadékszint visszajelz?s táguló tartályát, de még nem volt id?m beszerelni, meg hideg is van mostanában a szereléshez.
- Kormány holtjáték állítása a fogaslécet rugóval feszít? csavar utánállításával.
- Hátsó kipufogódob csere korrodálódás miatt 4500 Ft
- Kézifék beállítása évente utánállítással.
- Flexibilis gumi fékcsövek cseréje minden második vizsgára. 2000 Ft.
- Hátsó fékpofák cseréje 2000 Ft.

Csináld magad mozgalom.

1 szerel? azért elég hozzá.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988
Előző autója? 123 Következő autója? nem tudom, ezért vagyok itt.
Verdikt (6.3/10)

Lada Samara