Benzinszamár
Úgy gondoltam, mivel mostanában tette meg a 100 000. km-t, ideje lenne valamit írni.
Az "?" korában fejlett technológiát képviselt, amely még ma is (többnyire) m?köd?képes. Az oroszok jól megtervezték. A karosszéria formályán mintha már látszana az áramvonalasság, ám az összképen csúnyál elrondítják az akkora hézagok, hogy nem is kell felnyitni a motorháztet?t, mert a lámpa és a légbeöl? között befér a fejem, a kezem, meg még talán egy platós IFA is. A hideget és a meleget egyaránt szereti. A fékek nagyon jól fognak. Az úttartása elfogadható, nem billeg nagyon. A sebességváltóval csak egyszer volt próbléma, akkor is csak azért, mert sikerült ráparkolni egy kiálló patkára, ami kicsit átrendezte a kocsi alját. A váltó egyik nagy hátránya hogy csak négy sebességes. Bizony 100-120 között elférne az ötödik is, mert ilyenkor már sokat fogyaszt. Az a bizonyos hatvanvalahány (jóindulattal 70) lóer? még 16 évs korában is el?jön az istállóból. A hangja hamar megjön, már 3500-4000-es fordulaton, de egészen 7800-8000-ig lehet nyomni neki, bár igazából úgy 5500-6000-ig egészséges. Ha elromlik, akkor vagy valami piti kis baja van, vagy valami óriási. Közötte nincs semmi. Általában egy-egy fekv?rend?r alkalmával hagyják el magukat az apróbb csavartakaró m?anyagok, de pótolhatók (felesleges, úgyis leesik megint). Ezzel ellentétben a kocsi eszméletlen masszív. A lökhárítót még nem láttam belülr?l, de gyanítom hogy egy acélrúd van benne. Legtöbb probléma a kipufogórohadásból van, ugyanis a dobban alul megállk í víz, ami szépen széteszi a szob alját, és irtózatos hangja lesz. Kicsit V8 feeling :D Mostanában a gyújtáskapcsolóval van baj, de házilak az is meg van oldva.
Összegzés: Nagyon jó autó, dinamikus, a kényelem nem igazán el?nye, de 200 km-t is ki lehet bírni vele.
- M?anyag takaróelemek hullanak
- Csomagtartó ajtajának emel?je
- Gyújtáskapcsoló
- Hengerfej-gy?r?
- Ablakmosó spricni
Otthon javítgattam. Ha valami komolyabb dolog volt akkor ide-oda hordtam szerel?höz.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1989 |
Előző autója? | 2107 | Következő autója? | Ford Focus |