Autók » Lada » Samara

S 21093

A Samara, amit restaurálni kellett

Második autónak vettem a Seat Toledo mellé/lásd. nem ülök seggre tőle/szándékosan olcsót akartam. De , hogy ennyire rossz legyen , álmomban sem gondoltam! Megsajnáltam az eladót,mert igen beteg volt. Ez hiba !Mikor itthon átnéztem elszomorodtam. Azért meg pláne mert a régi tulaj utólag meggondolta és csak átirással adta az autót, ami közel 50.000 ft volt a 130.000 ft-os vételárhoz. Hát ezt jól megfizettem ! De ha már benne voltam nincs visszaut. A karosszériát a barátom csinálta meg, a bontóba vettem sok cuccot, minden nagyon olcsó hozzá,pl ajtók 5000/db, 2 e. kerék kpl 80 %-os 3000/ db.6 hétig minden este csináltam 10 ig-11ig.A felsoroltakon kivül még kicseréltem néhány dolgot ami menetközben felmerült,igy.kézifékkötél,1440ft,Kilincs,kartergáz gi.cső,elosztó fedél,benzin beöntő gi,vez.m szij,kupl.tárcsa,E szélvédő/eltörtem kivételkor/5000ft,fütés szabályzó karok bontott 1000ft,kürt,sebv.félt.szimering 225 ft,. Még nemcseréltem de megvettem a 2 első féktárcsát 2250/db,Fékbetét, 1620ft, H.fékpofák,karb.jav.kszl gyári:360ft. A javitás 120.000 ft.-ba került, plussz az én munkám.Viszon ezek után a végeredmény meglepően jó. pöccre indul, jól harap 1500 as motorrral,futómü stabil nagyon megbizok benne.Fütés kitünő, váltó,motor olajjal és adalékkal ujratöltve, remélem jó lessz.Pakolhatok bele, nem sajnálom ha kinnt áll a napon.Ennek ellenére nem érte meg az árát,felületes voltam a vásárláskor. Viszont az alkatrészárak igen kedvezők !2007 ben kiegészités.: A bontott hütőradiátor is szivárog, ennek oka az olcsó szar hütőfolyadék, inkább ujjat kellett volna vennem a bontott helyett, most ujra ki kellen venni a müszerfalat. Gázadáskor orra bukott, a karbinál kerestem a hibát mert szivatóval nem csinálta. végül a vákumdob hibája volt a bünös /1000 ft/2 hátsó ajtóteleszkóp ujra tönkrement nem drága 2500 ft a kettő, de szar minőség.

- Amikor megvettem szinte minde rossz volt rajta, kivétel a motor.Korrodált az 5 ajtó,2 küszöb,sok luk, fütőradiátor,2 kerékcsapágy,sebv.tügörgő, 2 félt.csukló,fényszóró mozgató hidr.,korm.összekötő,a.gömbtámasz,korm.porvédő gumi 2db,ablaktekerők 4 db,abl.m szivattyu,belső világitás, h.vilátótestek,seb.v.csukló,H.ajtó teleszkóp 2 db,bizt öv hátsó,k.tükör 2 db, H. csom.tér zár,.2007 ben: gyujtáselosztón vákumdob .1000 ft.Öninditóba háromszögu iskra bronzkefe kellett, utána jó,2000 ft.

Saját magam, szinte restauráltam.

Zahuczki Laci barátom Mezőzomborról , a karosszériát javitotta.olcsón.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző autója? Toledo Magnus Plus 1,6i Következő autója? Csak Toyota