A Baltikum királya
Apró kellemetlenséget inkább a rosszminöségü alkatrészek okoztak (míg megtaláltam a megfelelö alkatrész árusító helyet). Maga az autó menetteljesítményével megvagyok elégedve jól gyorsul, fogyasztása alacsony, fék, kormány türhetö. Hidegen elöfordult, hogy kiállás után leállítottam, majd ujra indításkor leállt, csöpögtek a gyertyák a benzintöl. A szervízben azt tanácsolták, cseréljem ki a gyertyákat Marelli röl Championra, ök már az összes ladájukban kicserélték. Kicseréltem, és többé nem fordult elö a jelenség, viszont egyenletesebb lett a motor járása, valamejest még a fogyasztás is csökkent, amire eddig sem volt panaszom.
- Ablakmosó tartály (elfogyasztott 3.-mat) mire sikerült a konstrukciós hibát kiküszöbölnöm megfelelö helyeken alátámasztottam 1500 ft/db, generátor szíj csere (nem a megfelelö méretüt raktákfel elözöleg) 2000 ft, hátó ülés reteszelés javítása, hátsó ajtó ablat szigetelés cseréje (szakadt volt) 200 ft, vízpumpa csere szivárgott 3500 ft, vezérmö csapágy csere 2500 ft, (szíj csereénél nem cserélték, elözö tulaj), "osztófej" helyének fedél tömítés cseréje 150 ft, kartergáz csö csere 200 ft, szelepfedél öntési hiba miatt szivárgott (fémragasztó) A kissebb hibák kijavítása után leszámítva a Fehér Orosz, Ukrán gagyi alkatrészeket nem volt vele gond!
Nem hordtam szervízbe magamszereltem, ha mégis vittem volna akkor XIX. ker. Hefter és társa kft.- hez vinném (szakmai tanácsokat, segítséget t?lük kaptam). Hivatalos LADA márka szervíz.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | 21011 | Következő autója? | 2112, KALINA kombi? |