Szép-szép, de soha többet
Az elején leszögezem: Soha nem jött át a lada életérzés, nem ezért vettem. 2014 Decemberében került hozzám, az előző összetört, munkához kellett valami és kb csak százezrem volt vásárlásra. 40 km-re kereskedésben(!) leltem rá, 89 ezer forintért, amiből szinte alkudozás nélkül 60 ezer lett. 1.3-as benzin-gáz (2019-ig), 2 hónap műszaki, meg kell venni. Látszólag melósautó volt, talán egy kislétszámú kőművesbrigádé, de pontosan ugyanebben a szerepben folytatta tovább. Aztán kezdődött a pénznyelés. Állapotától függetlenül olaj-gyertya-szíj és hűtőfolyadék csere alap volt, azután talpas-gömbfej csere. A műszakira felkészítést az elporladt vezetőoldali ajtó cseréje, felületes kasztnizás, fékbetét csere és még pár apróság, 100ezer felett állt meg a dolog. Nem sokkal később következtek a fentebb leírt dolgok, szerencsére sok mindent meg tudtunk oldani okosba' mert sok a ladás a környezetemben. Hogy pozitívat is írjak: Útközben soha nem rohadt le, vagy megvárta míg hazaérek, vagy már el em lehetett indulni vele, ami ugyebár a jobbik eset. Olcsó gázzal járni és hát az alkatrész is filléres. Most is megvan, de én 3 hónapja nem ültem benne, elköltöztem, a haver használja és tartja karban, most készülök magamhoz venni, mert azért a tömegközlekedés még mindig gázabb. 10 hónap műszakija van még, addig remélem kibírja, új műszakit már nem fog kapni, addig gyűjtögek és soha többé nem lesz ladám, leszámítva azt a kétezer köbcentis VFTS replikát, amivel közösen járunk versenyezni a tesómmal. Összegezve: Sokszor a francba kívánom, de sokszor jó hogy legalább ez van, de inkább átülök egy "mi autónkba". Köszönöm hogy elolvastad.
- Komplett motor-20.000 Ft - Komplett váltó - Generátor - Gyújtáskapcsoló betét - Főfékhenger - Fékmunkahenger
Haver/HaverokEgy jó ebédért egy éjszaka alatt blokkot cserélnek:)
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | Tipo 1.4 ie | Következő autója? | Swift 1.3 |