Orosz csoda, de szeretjük!!
Az autó 8 éves volt amikor hozzánk került!Szépen ment nem kellett rá sokat költeni míg lassan kiszolgálta magát a motor és több olajat evett már mint benzint!!!Nem beszélve arról a kék füstfelhőről amit 90 km/h-nál produkált!!!Akkor felmerült a lehetőség hogy venni kellene már egy új autót de csak a Suzuki jöhetett volna számításba csakhogy édesapám kikötötte hogy márpedig ő nem cseréli le a zsiguliját mi autónkra!!!És így jöhetett a motorgenerál ami nagyon sok pénzbe került!!170 ezer forintot kértek érte de meglett az eredménye!!!10 000 km-es bejáratás után végre én is beleülhettem és rögtön teszteltük is hogy megy kilincsel előre!!!Ahhoz képest hogy 1.3-as szerintem nagyon ott van!!Csakhogy az idő vasfoga őt sem kímélte és elég rozsdás kezdett lenni a kis gépsárkány, és lassan a műszakija is lejárt volna úgyhogy el kellet dönteni hogy megint költsünk rá egy köteg pénzt vagy vegyünk egy újat!!!Az új mellett döntöttünk!!Vettünk egy astrát 2002-ben de a zsigulit nem volt szívünk odaadni pár forintért úgyhogy inkább beállítottuk a garázsba!!!És egészen ez év májusáig pihent ott bent amikor aztán eldöntöttük hogy ideje megcsinálni az alját mert az emelőbakkok már szinte nem is léteztek!!De már akkor le is festik!!A legnagyobb meglepetés akkor ért minket mikor 4 év mellőzést követően elsőre beindult!!!Már akkor tudtam hogy ha most megcsináltatom örökre nálam marad!!2 hónap alatt el is készült megint nem kevés pénzért de most már pöpec!Nyitott légszűrőház van rajta és olyan hangot produkál mint ha legalább 150 le-s lenne!De nem kell bedőlni neki mert szerintem most tudja kb a gyári 75 le-s teljesítményt!!Na jó lehet kicsit több de 80-nál biztos nem erősebb!!De még lesz!!Mindent összevetve ez egy autó!!Ennek legendája van és senkit nem érdekel az hogy néha nem megy az ablaktörlő vagy ki kell cserélni egy biztosítékot!!Lada rulez!!
- Mivel az autó elég öreg már szinte minden volt rajta cserélve!!A legdrágább a motorgenerál volt!!
Nagyrészt barátom édesapám és én csináltam!!Csak a komolyabb dolgokhoz vittük komolyabb szerelőhöz!!:)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1985 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 200000 |