Autók » Lada » Nova (1981)

Nova 2107

IGOR, a harcos

Én nem tudom,hogy lehet egy izmos kockát férfi embernek nem szeretni.Még a párom is csapatta.
Úgy vettem,hogy nem volt jó a km.óra számlálója,valami maffia üldöző autó volt.Hogy kié is volt valójában az a mai napig nem derült ki.3-hónapja adtuk el mert nem tudtunk ellenálni egy alkalmi ajánlatnak.Azóta a másikra a hitelt intézzük.Az előző gazdái tuningoltak v.mit rajta,mert 0-100.ra 9.4 sec. a végsebességét nem tom,mert az órát kiakasztotta még a négyes váltóval is.A fogyasztása vásárláskor 10-18l,de az az erő.
Aztán sport vez.tengely ,szelepcsere,olaj,gyujtás,beállítások,valamint kapott egy sportos dobot a végig csak (60)-as cső helyett és láss csodát:GYorsulás 0-100.ra 10.7sec,fogyasztás :orsz.6.2,város8.5 vegyes 7-8,HA NEM VOLT NAGYON ZAVARVA,de ezt nem nagyon tudtam megállni.
Az utóbbi időben viszont már egyre éhesebb lett,még a páromnál is 10-12-őt evett,holott a leggyengébb kompresszió 12,9.(szerintem a szelepek miatt mert elég erős szelephangja van)
Extrák a SUZUKI-hoz képest:
-Lámpamoosó
-fordulatszámméró,műsz.fal világítás fényerő szab.
-fényszoró magasság állítás
-üzemanyagszint lámpa
-motortér világítás
-kesztyűtartó világítás
-fékolajszint visszajelző
Nagyon szerettem hajtani,igazi sportkocsi,stabil uttartás (nyomtávszélesítéssel),Viszonylag jó fékhatás kisebb filléres beavatkozásokkal.A testvérem 1.3-as SUZUKI-jánál(10-éves) 1000-szer biztonságosabb és könnyebb kijavítani.Amikor átultem abba a stift-be a szokásos tempómmal utazva bizony bizony túlcsúsztam egy két kereszteződésen,pedig a gumik is jók voltak.
Ez alatt a 7-éves barátságunk alatt egész jól megtanultam autót szerelni,mert a motoron kívül 2-havonta gondoskodást igényelt,akár az előző trabantom.A műszaki és a zöldkártyáztatás külön rituálé volt a sok látvány és motoralkatrészeknek köszönhetően.A minap találkoztam vele (messziről megismerni a hangjáról),elment mellettem,bevágódott a körforgóba vagy 80-al kopp keresztbe ,NA akkor megdobbant a szivem,és tudom ,hogy még egy ilyen sportos igénytelen autóm nem lessz,de jó volna még egy kicsit csapatni vele.

- Álltalában a szokásos ladabetegségeken kívül semmi.

én szerelgettem meg a haverok

néha egy öreg szaki

Fenntartási költség (7) Évjárat 1988