Autók » Lada » Nova (1981)

Nova 1300

2105-ös Lada "kis köbcenti, nagy élvezet"

Nekem egy 2105-ös kockám van, szamara karbival.
Nem gyári beállítások, lehet, hogy zöldkártyán nem felel meg, de elég jól megy.
Bővebben:gumit lehet füstöltetni,vizes kövesúton 1-es kapar,2-es kapar és ha rádobom a kuplungot 3-asba fordul keresztbe, végsebességet nem tudom kiakadt az óra, 160 fölött.
Le van ültetve, kanyarban meghálálja, de elég rázós az utakon.
Jól lehet vele drifftelni, és forgatni.
Fogyasztása nálam átlag 8 l/100km,de ki lehet hozni 7 körül(nekem elég nehéz a lábam)
Valószínű, hogy a szamara karbi miatt eszik kevesebbet, mint egy átlag lada.
A motorral semmi gond nincs, de ha nincs dobbetét a sárvédőkben, akkor hajlamos a rohadásra a karosszéria.
Kényelmi szempontból: az ültetés előtt elég kényelmes volt, de utánna nagyon kemény lett.
Hátránya: semmi extra, az enyémben van távirányítós centrál zár, de ez utólag lett beszerelve, nehéz a kormányt tekerni.
Városban nem könnyű vele közlekedni.
De jó vele a réten "csapatni", és hüjéskedni vele, ÉN EZT SZERETEM BENNE.
Szerintem a hátsó kerék meghajtás egy nagyon jó dolog, ezért a köv. kocsim is LADA lesz, vagy BMW.

- Fékbetétet cseréltem 990ft
- Féktárcsát, de ezt saját hibámból, mert már annyira el volt kopva a betét, hogy fém a fémen súrlódott és belemart 7000ft/2db.
- Kuplungmunkahenger csere 2500ft.
- Kipufogó végdob csere, bontó 3000ft.
- Olajcsere légszűrőcsere 10000km-ként.

Sajátmagam javítom.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1988