Autók » Lada » Nova (1981)

Nova 2107 limuzin 1500 L

1030kg vas

Hm.. Lada 2107... Nem bántam meg, hogy megvásároltam. Lpg gáz+benzin vegyesüzem?, természetesen gázzal járok vele.. nagyon jól megy gázzal, s?t..... SZERETI a gázt. :-)
ÉN minden fiatalnak ezt ajánlom akinek apuci nem dug a segge alá egy bömbit, és nem akarja adóságba verni magát 6 évre úgy, hogy még nincs saját lakása sem.
Ha sikerül kifogni egy jó LADÁt akkor forintok a fenntartása, bárhol , a legleprább kis szutyok porfészekben is értenek hozzá, meg tudják javítani, és olcsó az alkatrész, s?t a barkácsabb, vagy gépészebb megindíttatású emberkéknek külön ajánlom, mindig tanul rajta valamit, és ha valami hiba netán el?fordul, akkor gyakorolhatja az iskolában tanultakat.. magyarul nem unatkozik mellette. De egyébként nagyon hálás kis jószág nem szokta cserbenhagyni gazdáját, f?leg ha az ért is hozzá (pl. hibás kuplungszerkezettel hazajöttem szolnokról 40km, úgy hogy az útkeresztez?désekben mindig leállítottam els?bbségadás végett, és els? seb-ben önindítózva indítottam be) Fiataloknál fontos a tágas bels? tér, azt hiszem ebben sem találnak kivetnivalót, ha a két els? ülést teljesen hátradöntöd, és az ablakokat letakarod, akkor b?ven akad hely, hogy megdolgozd benne anyukát( csak ne felejtsd el a kéziféket behúzni)Egy jó akkumulátorral a hideg sem akadály, most a minusz 20fokok idelyén, mire ki értem az utcánk végére legalább 3 autót húztam be kötélen... Nos ennyit akartam elmondani.. akinek nem tetszik persze annak ezután sem fog, az járjon csak tovább Szuzukival(2,5 millió ftos papír meg m?anyaghalommal)aki esetleg ráérzett az ízére annak jó LADÁzást.

- Csak tipushibák értek...
- 1.Gázos Ladánál gyakori, hogy elt?nik a szelephézag, mert a gáz nagy h?mérsékleten ég, és nincs benne korom ami lerakódjon, ezért a szeleptányér alja, ill a szelepülés egy id? után a nagy h?mérséklet, és a "száraz"üzemanyag miatt elver?dik.
- Kis ügyességgel és egy speciális LAda szelephézagmér?vel házilag javítható, költsége 0ft.
- 2. Nagyobb teljesítmény? LADA-k nál (1500,vagy a felett, esetleg tuningoknál a kuplungot szokta széthajtani.
- 100000km-enként illik elen?rizni, és a kuplungtárcsát kicserélni
- kuplungtárcsa ára komplett: 6990 ft.
- 3. A leggyakoribb tipushiba, szinte minden m?szaki vizsgakor el?jön: els? trapézkarok alsó szilentjei repedeznek meg, ezért szokták a ladákat a m?szakin elhúzni.
- A két els? futóm?be 4 db szilent kell, darabja 240 ft.
- Házilag kicserélhet?, ha ügyes a manusz, akkor még akna sem kell hozzá, de sokat lehet vele szopni, úgyhogy csak türelem!!!
- Hátsó Lámpák az izzóknál kontakthibásak szoktak lenni..
- Javítás Házilag kell egy tisztitó és kontaktjavító spray, ezzel be kell fújni, ill ha szükséges izzótcserélni. egy spray 550 ft egy 21 Wattos izzó (szinte minden azzal m?ködik) 240 ft.
- Aki tud egy nyugati szuperjárgányt, amit ennyi pénzb?l fel lehet tartani, az írjon: achilleus881@freemail.hu

Saját magam

Fenntartási költség (9) Évjárat 1986
Előző autója? Ritmo Következő autója?
Verdikt (7.7/10)

Lada Nova 1981