A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Lada » Niva (1976)

Niva 1,6 

Az ítélet értékelése
4,2(6 db)

A NIVA nem műterepjáró

Szöveges ítélet

Ez az autó arra való,amire kitalálták.Így említhetném a rossz tulajdonságai között a magasnak itélt fogyasztást,de ez csak terepgumival igaz,aszfaltgumival tíz alatt van,de arra a gumira meg minek Nivát szerelni.Két hónapig hajtottam úgy,hogy a jobb első kerék morgott.Szerelő megrugdosta,megrángatta,mondta,minden ok.Aztán már nagyon morgott,felbakoltam,szétszereltem,(egyébként nagyon egyszerű
szerelni) a csapágyak görgői a csapágyház vájatában,koszorúk
meg sehol,(valamikor valaki csapágycserekor elfelejtette betenni
a hátsó szimeringet) a gömbcsukló átvette a csapágyak szerepét.Vajon melyik csajozó terepjáró megy két hónapot(bőven terepen is) csapágy nélkül? Ha már benne voltam
kicseréltem a tengelycsonkot,(ez rövidesen eltört) gömbcsuklót,csapágyakat szimeringeket.Nem volt össz.húszezer.
A tengelycsonk később eltört,vszínű gyári hibás volt,vettem egy másikat,ezen már nem külön darab a csúszógyűrű,hanem egybe van esztergálva.Egyébként sincs értelme 7Eft-ért külön csúszógyűrűt le és felsütögetni,nem szereti azt az acél.Jobb hátsó féltengely is megkottyant azt szerintem a nagysága miatt érdemes lett volna sütni,de a szerelő cserélte.36Eft anyagárral egy kicsit átvertek,boltban a gyári orosz akkor 22Eft volt.Amikor megvettem,a motort magánszorgalomból 1,7 körülire generáloztattam,mivel a hengerfejtömítés át volt szakadva.Ez cca.80Eft volt olajcserével(Mobil). Ez szerintem nem rossz.A Mondeom motorgenerálja 490Eft volt gyári olajcserével.Jó:a ruszkik már születésem óta (1961) az űrben járnak.Nem kéne a Nivát lefikázni,mert nincs benne csúcstech.Egyébként nem is kell.Ezzel terepezni kell,nem villogni.Szerintem.Egyszer akadtam el vele egy erdei nyúlnyomon,(még nincs csörlőm) de megfordultam és tettem egy kétszáz méteres kerülőt.Na bumm.Amig a levegő helyén nem víz megy,a motor jár.Volt alkalmam kipróbálni.Egy alkalommal jó taknyos időben mocsaras területen árokba csúsztam,olyan húsz métert haladtam úgy,hogy a Niva a jobb oldalán feküdt,de kijött,a plezúr is ép maradt.Eredeti gyári festés,nem metálfény.A biztonságról:a minap jó 30m-es féknyommal a hátamba akadt egy pizzafutár,a lökhárító babában találta néhány üvegszilánkot.Ennyi.Egyszóval sorolhatnám még,rosszat nem tudok,a jót meg az önszántukból Nivások úgy is tudják.Ez egy életérzés,mint a mocisoknál a Harley.A kényelmet azért jelöltem tízre,mert lumbágó esetén csak ebbe tudok ki-beszállni,hajózni ugye pedig muszály.

Hibalista

- Ablakemelő fölső csiga mindkét ajtóban,gondolom por+eső,önindító behúzóról leesett a zéger gyűrű,jobb első gyári tengelycsonk csúszógyűrűhiba miatt csere németre,aztán mégegyszer németre,de ez egybeesztergálva,hátsó féltengely csere,szerintem az árát tekintve kicsit átvertek,néha ablaktörlő lapát,termosztát.Amúgy gyárilag egyben van,még a tükrök is.

Ide hordtam szervizbe

Motor beállítás futómű gondok,féltengely eleinte rendőrségi főszerelő,aztán én (ellestem),most (lustaságból) összekötők cseréjét versenyző barátom végzi.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 1986
Kényelem (10) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 50000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 55000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 13 l
Előző autója? több fajta volt,trabi is Következő autója? van pár autóm,most a Niváról van szó,nem?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (7.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Lada Niva 1976

További ítéletek (84 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)