A retróautó, ami napjainkban is megállja a helyét
Már gyerekkoromban is egy ladáról álmodoztam, amikor zömében már modernebb autók járták az utakat, viszont a családom erről az álomról le akart beszélni mondván hogy régi, elavult, nincs bent szervó. Viszont amikor életemben először megláttam ezt a típust, szerelem volt első látásra és elhatároztam hogy nekem csakis ez az autó jöhet szóba! Hosszas álmodozás után végül tavaly januárban eljött a nagy nap, amikor a családdal együtt több év alatt megspórolt pénzemből megvettem életem első autóját, méghozzá az áhított színben.Ugyan ritkasága miatt sokkal drágább volt mint egy ugyanilyen állapotú "kocka" viszont kárpótol az élmény hogy nem egy 2107-ben ülök, hanem egy ritka 2106-ban. Vezetni könnyebb mint amire számítottam, viszont meg kell szokni a kis nyomatékot, persze egy ennyi idős konstrukciótól nagy nyomaték nem várható el. Összességében egy megbízható, olcsón fenntartható autó, több hét állás után is a legrosszabb esetben másodikra mindig indul. túl a 125000. kilométeren motorikusan kifogástalan állapotú, viszont az autónak van egy hatalmas ellensége, a rozsda. Az autó az utolsó szériában készült 95-ben, garázsban tartották( ez beigazolódni látszik a kédergumik és a tető fényezésének állapota miatt) ennek ellenére már a második küszöböket fogyasztja el, valamint egy korábbi javítás ellenére az ajtók sarka gyakorlatilag elfogyott. Most éppen nagy felújítás előtt áll a jármű, már gyűjtöm hozzá az alkatrészeket.
- olajgomba, hűtő megrepedt a leeresztő csavarnál, vízcső szivárgott repedés miatt, ventilátort bekapcsoló vízhőfok érzékelő tönkrement ezért sikerült vizet forralni, első lengéscsillapítók, gyertyák, index reléje rosszalkodott
Eddig én magam szereltem mindent.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |