Gázos Lada - kontra
Olvasva ´mégéri-e gázos Lada´ cikket,ahol a friss jogsival rendelkező kolléga eléggé lesz@rozza az autót,csak néhány dolgot írnék az ellenkezőjérő.Mondjuk én 30 éve vezetek hivatásos jogsival,de ez 1 dolog.Viszont már akkor ius gázos autóval jártam,amikor még sokan kételkedtek ennek létezésében is,sőt kényszerből még egy Barkast is átalakítottam gázosra.Kétszer elkaptak ,1 szer levették a rendszámomat,másnap leműszakiztattam,átiratva az autót.Megérte,mert 3 hónap alatt ingyen volt,annyival olcsóbban fuvarozgattam.De a lényeg nem is ez.Nem igazán értem,ha alapjáraton leáll gázzal,igazából mi köze van a gyújtás elosztóhoz?Benzinen is leállt? Amit nem írt le a kollega,de gyanítom: az a friss jogosítványos vezetési stílus! De ez mondjuk legyen az ő baja.A zöldkártyáról csak annyit,hogy megfelelő gyújtás esetén,ha nem kartergázos az autó és üzzemmeleg,bele kell férnie,vagy nem de ez megoldható.Akkor most az ellenpéldák: 3 éve használok 1 gázos 1300 Ladát.Amiótanálam van 5.500 forint értékben tankoltam benzint és most sem villog a led.Van garázs,de kényelemből féltető alatt áll az autó télen,nyáron.Minden nap használom.Nincs kartergázom semmi,be van vezetve a szűrőbe és a mai napig olajmentes! Mínusz 10-ben is 1 pörcre indult.Nincs köszörülgetés.Megáll alapjáraton.A negyedik felkapcsolása után nincs szivató.Nem dadog,nem rángat.Tanács: napi első indításnál gyújtás ráadása után 5-10 másodpercet várni,mint izzításnál.Egy rugás és,mint a jó anyós már indul is.Ja igen: a fogyasztás minimumra van állítva,többet nem lehet elvenni tőle.Az olaj normál.Egy új suzu üa. költségével vígan elautózok.Ezektől függetlenül természetesen csak Zsiguli marad.Viszont 2 Suzu első agy cseréjért vettem kb. az autót árban4Zárásul: kényszerből használom,nem élvezetből.
- trapéz gömbfejek
- töltés