Túlélő, a Tajga réme alias "putyin"
Szüleim 1200 s -es Lada után ami már a 17. életévet is betöltötte gondolkoztak, hogy milyen autót is vegyenek. Több márkát is néztek csak az volt a fontos, hogy tágas legyen, váll szélességben elférjenek és csomagokat is lehessen bele pakolni dögivel, persze a fogyasztása se legyen az egekben. Néztünk Opelt, Seatot, Mazdát, Toyotát szinte mindent amit lehetett kapni. Egyszer suliban internetezés közben rátaláltam egy Lada oldalra ahol új 4 ajtós Samarákat lehet kapni :) igaz kicsit öreges kinézet butácska beltér de kívűlről hasonlít a fiat regattára. Hát mondom majdnem lehet mondani, hogy nyugati autó. Nem kellet sok idő ameddig rátaláltam egy másik oldalra ahol 2110 -es családból lehetett nézelődni :$ ezen megakadt a szemem rögtön nyomtatás és vittem is haza a papírokat. Nem is kellet sok a hétvégén már ültünk a kis 1200 -esbe és irány a legelső Lada szalon. Ahogy beléptem a szalonba nem találtam seholse mert Hundajok meg a Saabok közt elveszett de az éles és a Lada mániám elől nem bújhatott el. Anyám azzal a lendülettel ahogy bement úgy fordult is ki azzal a mondással, hogy itt nincs is LADA.
Apámmal elég sokáig nézegettük a Ladát, nagy csomagtartó elektromos ablakemelő, térképlámpa, könyöktámasz, stb sorolhatnám még.
Hazafelé tanácskozások közt arra jutottunk, hogy még várunk és nézelődünk nem ugrunk bele hátha találunk valami jobb autót is. 1 hónapon keresztül jártunk péntek délutánonként megnézni a Ladát mert hát isteni volt meg persze más autókat is nézegettünk. Nem is kellet több az eladó mondta, hogy látja rajtunk nagyon tetszik nekünk és mondta mivel kitartóak vagyunk ezért ajándékba kapjuk a 4 könnyűfém felnit + egy rádiós magnót 4 hangszóróval + ködlámpákat :$ Mise kellet több elmentünk egy fehér tesztautóval egy próbakörre. Rá egy hétre megint vissza tértünk és a szalonba bent volt egy szép kék ami neon fény alt elég rondácska volt de ahogy kiálltak vele a napra egyszerűen gyönyörű lett. Anyám szemében könnycseppek apám nem talált szavakat én meg nagy lelkesen had üljek bele és had vigyük már haza. Papirok kb 2 órán keresztül készülődtek, gyorsan feltöltöttek benne minden folyadékot és már vihettük is az autót.
Mióta megvan az autó minden évben eljárunk (eljárok) nyaralni külföldre ahol több 100 km-t belerakok (rakunk) az autóba az autó fogyasztása csekély 5,5 liter vegyes fogyasztása sőt van amikor 5 liter környékén is megáll. Elég fürge egy autó 10 s alatt már 100 -at karcolja, autópályán 130 - 140 km nél semmi hangoskodás mint valami nyugdíjas autó lenne kényelmes, csendes. Azért miért is ne próbáljuk ki mit bír 200 km-t 4 személlyel és telepakolt csomagtartóval könnyedén eléri. Panasz nem lehet az autóra.
9 éve folyamatosan szinte minden nap télen, nyáron használva van eddig soha nem volt rá semmi panasz fűtése imádni való, fényszórója isteni, és az a sok visszajelző a középkonzolon, semmi extra hülyeség csak a legfontosabbak, komputer beszerelése után minden kínját mutatja, csipogja. :D
Egyszerűen hihetetlen az autó, most is nézegetem a kategória társait és még mindig azon vagyunk, hogy jól döntöttünk a megvételekor, alacsony fogyasztás, alacsony fenntarthatóság, és jól felszerelt autó, opelhez, skodához, stb -hez nézve.
Pár éve egy kavics kitörte a bal első lámpát, új búra 2000 ft
Motorház teleszkópok kicsit elgyengültek 5000 ft a két pár
Mióta meg van az autó lassan 10 éve műszaki vizsgával és minden egyéb tartozékkal 100 000 e ft -t se haladtuk meg. Minden számla, blokk megvan.
Megérte a pénzét!!!!!!!!!!!!
- A 9 év használata alatt csak a kötelezők lettek cserélve, Eddig még semmi se romlott el rajta kivéve a nagyon rohadó kipufogó dob :) 3. van már rajta.
Még frissen autószalonba ahonnan vettem utána már én cseréltem rajta a dolgokat potom pénzekért. Az olajtól kezdve minden más.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | 1200 s | Következő autója? | Lada priora vagy Lada 2116 ami valószínűbb csak legyen már Magyarországon !! |
Verdikt | (8.8/10) |