A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Lada » 110, 111, 112 (1995)

110, 111, 112 110 1.5i 8V 

Az ítélet értékelése
3,1(11 db)

Kicsit makrancos, kicsit fura, de a miénk

Szöveges ítélet

2010 szeptemberében vásároltuk. Rögtön akkor furcsa volt, hogy nem esik vissza a motor fordulatszáma, ha kinyomjuk a kuplungot. Ezt szerencsére egy kis gázbowden-átpozícionálással megoldották Karcsiék, de azért Pécsről hazafelé érdekes volt vezetni. A kötelező körök cseréje után (olaj-olajszűrő-vezérlés) végre elkezdhettük használni.
A Samarához képest ég és föld. Csendesebb, kényelmesebb, bár közel sem gyorsul olyan jól, mivel nehezebb kb 1,5 mázsával, illetve az injektor miatt nem reagál olyan jól a gázpedál mozgatására. A tönkrement helyzet-jeladó potméternek csak annyi jele volt, hogy kigyulladt a "Check Engine" lámpa a műszerfalon. Az autó ettől függetlenül ugyanúgy ment. Miután kicseréltük, elaludt.
2011-ben ennél komolyabb javítást nem kellett eszközölni az autón. Használtuk, ment, megállt, kanyarodott.
Hanem aztán jött 2012. Szerencsénk volt, mivel a rossz vízpumpával éppen elvergődtünk a szervizig. Karcsiék átnézték, majd kimondták a diagnózist: A vízpumpa és a termosztát kuka, a kiegyenlítőtartály repedt, így az is. Mindent kicseréltek, új hűtőfolyadék. Végösszeg: 33000 forint. - Egy "nyugati" autóhoz képest nem vészes, de ha a Samarával lett volna ugyanez, ott legalább 10000 forinttal olcsóbban jövök ki.
Eltört a vezetőoldali ablaktörlő-kar a felfogatási pontjánál. Mivel valami meghatározhatatlan (de lehet, hogy spiáter) öntvény, ezért természetesen forraszthatatlan-hegeszthetetlen. Csere, több mint 5000 forintért.
Az olajszint-szenzor állandóan panaszkodik, de ez nem érdekes, mivel rendszeresen figyeljük, minden rendben.
Egyébként univerzális felhasználású autó. Mint a harmadik képen is látszik, sikerült vele elakadnunk egy kavicsbányában munka közben.
2013 első hibajelensége: Elfogyott a fékfolyadék. De nem értem, hogyan, mivel leginkább motorfékkel lassítok és csak akkor nyomom a pedált, amikor már feltétlenül szükséges. Minden esetre Karcsiék biztosan megoldják.
2014 nyarán elkezdett ropogni a jobboldali féltengelycsukló. Nem egész 100000 km után. A fiam Swiftjében 226000 km után kezdte. Ennyit a "Mindent kibíró orosz technika"-ról... Mondjuk hozzátenném, hogy azóta is úgy járunk vele. Ki kellett cserélni a hátsó kipufogódobot, mert szétrohadt.
Ezen kívül rengeteg elektromos problémánk van. Tele van pakolva az autó mindenféle érzékelővel, amik az orosz technológiának hála nem működnek rendesen.

Hibalista

- fojtószelep helyzetjeladó potméter - 2700 Ft, - vízpumpa, kiegyenlítőtartály, termosztát - Együtt 28000 Ft + munkadíj, - vezetőoldali ablaktörlő-kar - 5460 Ft

Ide hordtam szervizbe

Tóth Károly Autószervize, Halimba. - Minden autómat hozzájuk hordtam. Rendkívül megbízhatóak. Azt is megmondják, ha valamit nem tudnak megjavítani.

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Apróbb javítások otthon.

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 1999
Kényelem (5) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 72000
Megbízhatóság (6) Vezetett km 40000
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Samara 21099 1500 Következő autója?
Ennyire szerette (6) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (5.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Lada 110, 111, 112 1995 (2000)

További ítéletek (43 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)