Autók » Kia » XCeed (2019)

XCeed GT Plus Line 1,5

A titkos tipp, a tuti befuto

Először is hogy hogyan is lett ez a kocsi.
Párom szerette volna a 4 éves 0,9 Fiat 500-asát lecserélni valami nagyobbra. Elsősorban német kocsikat nézegetett, Polo lett volna a legjobb alternativa a mérete miatt, de ami még képbe volt, T-Roc, Audi Q1 Allstreet, Q3.
Kiprobáltuk mindet, mire egyszercsak megláttunk egy XCeed-et az utcán. Hobbyból is autos teszteket olvasok/nézek, de nem is tudtam ennek a kocsinak a létezéséről.
Uton szinte nem is látni belőle. Kipróbáltunk egyet és a párom ki sem akart belőle szálni. Minőségre, semmivel nem rosszabb mint egy Audi Q3, a többi meg játékszernek tünik mellette.

Sikerült egy GT Plus Line-t kifogni, amit valaki megrendelt több mint egy éve, mindent kipipált az extra listán amit csak lehetett, majd mivel az auto később jött meg mint várhato volt, igy a kereskedésen maradt.
Manuális válto, 1,5 benzin, csak igy egyszerüen, semmi hybridség nincs benne, de ennek pont az egyszerüség az előnye. Párom automatát amugy sem akart magának, igy ez lett a befuto.

Üvegtető - továbbra sem szeretjük, de jo itt hogy egy egész vastag fekete árnyékoloval elfedhető, igy nyáron sem melegiti át a kocsit nagyon.

Aktiv display - Nagyon szép képe van, jol konfigurálhato, páromnak már igy is tul sok az info amit mutat, de jol kiiktatható. Nekem hátrány lenne, hogy a térképet nem lehet kivinni rá.

Matrixled, a fénye szuper, sima közuton a kitakaros technika jol müködik, pályán nem jo.

JBL rádio - sokan irják hogy nagyon jo, de én nem tudom... hogy ezzel a kocsival nem jo valami, de hiába probálom állitgatni, mert beállitása nem sok van, max egy equalizer... nekem nagyon gyengén szól. Volvot használok napi szinten de ahhoz képest borzasztoan szol. A Fiat 500 gyári rendszeréhez képest persze jobb, párom elégedett is vele, de lehet majd visszamegyek a szervizbe hogy nézzenek rá, mert valami szerintem nem jo vele.

Kényelem - bőr/alkantara sport ülése nagyon jol tart, kifejezetten kényelmes, akár hosszu utra is simán alkalmas és rengeteg állithatosága van. Üléspozicio szuper, pont annyival magasabb/emelt kocsi, hogy jo ki/be szálni, de nem tul magas hogy billegjen. Rendkivül halk az auto, motorhang az max akkor van ha pörgeti neki az ember. Apropo motorhang - hála az égnek ennek még 4 hengeres motorja van, ellenben a Vw audi párosnak - szoval egész jol hanzik ha pörgetik.

Fogyasztás - az első pár ezer km alatt be van a számláló cövekelve 5,7-re. Ha sokat megyünk vele a városba akkor elkezd emelkedni, de max 6,2ig ment eddig fel.

Teljesitmény - én napi szinten villanyos volvoval járok, igy nem tudom mihez viszonyitani, a fiat 500hoz képest nagyon jol megy, 1250kg-os a kocsi, ehhez párosul a 160 loerő, elég ez, jo ez. Nekem alacsony fordulaton lajhárnak tünik, de pörgetve lelkesebb lesz.

A váltó nagyon finom, már már japánosan finoman lehet vele váltani. 50nél már könnyen elmegy 5-dikbe, 80 felett meg kéri a 6-dikat.

Vezetéstámogato rendszere eddig nem vaklármázott. A volvohoz képest a sávtarto idegesebb és folyton csipog, meg korrigálni akar. Önvezetője meglepően jo, de amint elengedjük a kormányt már csipog és nekem kényelmetlenül erősen kell ellentartani, hogy észrevegye, hogy fogom a kormányt.

Helykinálat az nagyon jo, felér akár első autonak is, akkora a csomija. Hátulra is simán elfér egy felnőtt, igy szerintem ez is kiválo.

Ez már a ráncfelvarrot modell, sokat nem módositottak a "régin", a legjobb része a GT line-hoz tartozó "pöttyös" hátsó ledlámpa - eszéletlenül jól néz ki :-D

Összefoglalva, attol függetlenül, hogy a létezéséről sem tudtam ennek a kocsinak, a legjobb választás, de tényleg MINDEN tekintetben. A motor, a 7 év garancia, a minőség, a hely, fogyasztás, minden csillagos 5ös. Ééééés egy Vw Poloval ellentétvben alig van belőle.

- Egyenlőre semmi

Fenntartási költség (10) Évjárat 2023