A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Kia » Sportage (2016)

Sportage 1.6 GDI Silver 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Nagy Arc

Szöveges ítélet

Leszögezem, hogy az előző autómat szerettem. (https://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2012/jo_arc/) Viszont mégis a csere mellett döntöttem. Lehetőség is volt rá és az aktuális SUV divatnak is engedve nagyobb autóra váltottam. Voltak aggályaim. Első sorban a nagy testhez kicsinek éreztem az 1.6-os benzin motort. Ehhez társult a másik aggodalmam is a magas fogyasztás. Mivel keveset használjuk az autót így a megemelkedett fogyasztás nem jelentet volna jelentősen nagyobb kiadást. Azonban az autó mindenre rácáfolt. A Ceed 1.4-es szívó benzines 100 lóerős motorjához képest nem lett gyengébb a Sportage. Sőt alsó fordulatszám tartományban nyomatékosabb is. Persze a dinamizmus és a sportosság messze áll tőle. Viszont maga az autó vezetésekor ezek nem is hiányoznak. Valahogy nem akarsz vele száguldozni. Nem váltja ki ezt az ingert. Cserébe a nyugodt autózást igen. A fogyasztás már most jó. Pedig még csak 5000 km van benne. Városban télen 8,5- 9 liter most nyáron 7 liter környéke. Országúton 7-7,5 liter 110-120 km/h sebességnél. Nekem ez több mint jó. Ráadásul az előző autóm tapasztalatából merítve, valószínűleg itt is csökkenni fog a fogyasztás 10.000 km után, mikor már összekopott a motor.
A futómű pattogós és ez által elég sportos kanyarvételt tesz lehetővé. Ez is az egyik problémám vele. Egy kicsit kényelmesebb lágyabb futómű jobban illene hozzá. Fékek jól fognak. Kilátás jó. A felhasznált anyagok minősége és formája az árnak megfelelő színvonalú. Sok műanyag, kevés szövet. Viszont a műanyagok mintázata szép. Navigáció jól használható (7 évig ingyenes frissítéssel), fedélzeti infotainment rendszer egyszerű, de gyors. Van android autó támogatás, Navigáció (ami tűrhetően működik van forgalmi információ támogatás is benne) egész európára. Bluetooth könnyen és stabilan csatlakozik. USB csatlakozás és zene lejátszás gördülékeny. Elől kettő, hátul egy szivargyújtótöltő van. Tolatáskor a kamera képe jó, még sötét körülmények között is. Széles látószögű lencsével néha többet látok mintha hátrafelé nézek. Ettől még jó hasznát venni a tolató radarnak is. Telefonálás hangminősége jó a telefonkönyvben a keresés közepesen nehéz, de a híváselőzmények elérése könnyű.
Örülök neki, hogy sok funkcióra megmaradt a hagyományos gomb. Így gyorsabb és egyszerűbb az ülésfűtés, klíma stb. beállítása. 4 elektromos ablak, és hátsó ülés fűtés. Sajnos az ablakemelőből kihagyták az automata funkciót, így folyamatosan nyomni kell a gombot teljes leengedéshez és felhúzáshoz is. A váltó pontosan rövid távon mozog. Elől van két pohártartó is amit kicsit mélyebbre helyeztem volna, mert így a könyöklőn lévő kéz és a váltó között lévő pohár időnként zavaró. A könyöklő alatt lévő tároló rekesz lehetett volna nagyobb/mélyebb kialakítású. A klíma elég hangos közepes fordulaton, viszont hatékony. Kormány fogása tökéletes. A vezetési pozíció beállítása könnyű. Az ülés kialakítása átlagos. Hosszú távon közepesen kényelmes. Elől bőven elegendő a tér hátul meg pazarló. Ezzel kapcsolatban már úgy érzem hátul feleslegesen sok a hely. Kevesebb hellyel kicsit nagyobb csomagtartót lehetett volna elérni. Nem mintha az kicsi lenne. A hátsó dönthető támlának sok értelmét nem látom. Itt van egy kis hiányosság, mégpedig, hogy a csomagtartóból nem dönthető. Viszont a csomagtartó telég jól ki lehet használni. Ebben az autóban nincs pótkerék csak javító csomag. Így a csomagtartó alját 10 cm-rel lentebb lehet engedni. Az alapjáratnak semmi hangja nincs. Nagyobb sebességnél viszont hangos lesz az autó. Nem csak a gördülési zaj, de a motor is hallható. Városban 70 dB, utazó sebességnél 85 dB.
A külső szubjektív. Nekem tetszik a hatalmas hűtőrács és a béka szemű lámpák is. A fekete könnyűfém felnik a cápa antenna és a krómozott kiegészítők pedig sokat hozzáadnak az összhatáshoz. Ez vissza is tükröződik az embereken akik eléggé megnézik. Rendszeresen látom, hogy a parkolóban körbenézik az autót. Érdekes dolog ez, mert ez csak egy KIA. Összességében elégedett vagyok. Tökéletesen akkor lennék megelégedve vele ha kicsit halkabb lenne és komfortosabban rugózna. Viszont aki ilyet akar vásárolni javaslom ne menjen el mellette. Lehet őt ezek a dolgok nem zavarják. A szívó benzines motorral pedig biztos nem lesznek turbó problémái.

Hibalista

- Semmi

Ide hordtam szervizbe

Jász-Plasztik Autócentrum - Nyíregyháza, Mercedes, Kia szalon és szervíz

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2018
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Ceed kombi Következő autója?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Kia Sportage 2016 (2016)

További ítéletek (6 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)