A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Kia » Sportage (2016)

Sportage 1.6 GDI EX 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Na KIA Király!

Szöveges ítélet

2016. november végén vásároltam meg egy fehér KIA Sportaget a készleten lévő új autók közül a fóti márkakereskedésből. Előtte hosszas keresgélést követően esett erre a márkára és típusra a választásom. Előtte japán autóm volt és egy ideig használtam francia gépjárművet, a minőség és főleg megbízhatóság beli különbség látható és sajnos tapasztalható volt (természetesen a japán javára). Ezért először mindenképpen japán autót szerettem volna venni, de megláttam az akkor éppen új szériás KIA Sportage-t (mivel a kecskeméti MAZDA márkakereskedés forgalmazza a KIÁ-t is) és azonnal megtetszett. Kipróbáltam és azonnal "megvett". Ezután még több hasonló kategóriájú autót néztem meg és próbáltam ki, de egyértelműen ez tűnt a legjobbnak.
Ár-érték arányban verhetetlen volt, és ezt ma is így gondolom.
Mindenképpen szívó benzines motorral szerelt autót kerestem, azzal együtt, hogy ezekhez a nagy tömegű autókhoz nem elég dinamikusak ezek a motorok. Ezt én is osztom, ezzel együtt előzéskor, emelkedőn és intenzív gyorsításkor visszaváltással ez simán orvosolható.
Belül hatalmas és nagyon kényelmes az autó. Mögöttem a magam 190 cm-es magasságával is kényelmesen elférnek az utasok, és a csomagtér is megfelelően nagy, jól pakolható.
Eddig 40.000 km-t mentem az autóval hibamentesen. Két időszakos szervizen vagyok túl, mely az olajcserén, a szűrőkön és az átvizsgáláson kívül mást nem tartalmazott, garanciális és egyéb hiba nem volt (a kézifék beállítást nem sorolom ide). A szerviz költségek szerintem átlagosnak mondhatók (50-60 eFt) a mai márkaszerviz árakhoz képest.
A fogyasztás vegyes használatban kb. 8 liter 100 kilométeren, ami szerintem egy ekkora szívó benzinmotoros autóhoz képest szintén jónak mondható.
Külsőre teljesen egyedi és dögösen szép a Sportage formája (pláne a mai szögletes vonalvezetésű SUV-okhoz képest (VW csoport), szerintem össze sem lehet téveszteni más autókkal.
Összességében nagyon jó választás volt a KIA SPORTAGE!

Hibalista

- Gyakorlatilag semmi nem romlott el rajta. A kézifék az előző autómhoz képest nekem egy kicsit fent fogott, ezt beállíttattam a szervizben.

Ide hordtam szervizbe

Mazda Dako Kft. Kecskemét

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2016
Kényelem (9) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 40000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? 3 Következő autója? Sportage
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Kia Sportage 2016 (2016)

További ítéletek (6 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)